29.09.2023 - 31.12.2023 Actualiteit, Kunst, Programma

Tentoonstelling: Agnieszka Kurant ERRORISM bij Kunsthal Gent

 

Conceptueel kunstenaar Agnieszka Kurant (°1978, Łódź, Polen) woont en werkt in New York. Haar werk onderzoekt de fenomenen van collectieve en niet-menselijke intelligenties (variërend van bacteriën en slijmzwammen tot kunstmatige intelligentie), de toekomst van arbeid en creativiteit, en de extractivistische economie van het digitale surveillance kapitalisme.

Tijdens Errorism in Kunsthal Gent stelt ze een verzameling werken voor die de afgelopen jaren werden getoond in het Guggenheim Museum, New York, Castello di Rivoli, Turijn en Centre Pompidou, Parijs.

Ze verkent de impact van technologie op de transformaties van de mens en de concepten van meervoudige subjectiviteit en collectief agentschap. Kurants werken emuleren quasi-alchemische transmutaties van energie en materie en ondergaan, net als levende organismen, een eeuwigdurende evolutie. De kunstenaar creëert omstandigheden waarin onvoorspelbare, instabiele vormen – assemblages en amalgamaties – ontstaan of kristalliseren uit complexe systemen van menselijke en niet-menselijke agenten: miljoenen moleculen, microben, termieten, spookwerkers of demonstranten. Haar tentoonstelling brengt hybride vormen tot leven die schommelen tussen digitaal, biologisch en mineraal, tussen natuurlijk en kunstmatig, echt en virtueel, leven en niet-leven, diep verleden en diepe toekomst.

29.09-31.12.2023
Opening: 29.09.2023, 20:00 | Facebook Event
Kunsthal Gent 
Caermersklooster
Lange Steenstraat 14
9000 Gent

Meer info

‘Errorism’ wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van Kunstverein Hannover & The Polish Institute Brussels

van tot
Gepland Actualiteit Kunst Programma