27.03.2024 - 3.11.2024 Actualiteit, Kunst, Programma

Tentoonstelling: monumentale installatie van Monika Sosnowska op de Triënnale Beaufort aan zee

Van 27 maart tot 3 november 2024 presenteert de Triënnale Beaufort opvallende en memorabele kunstwerken verspreid over 67 km van de Belgische kust. Het thema van de 8e editie van het festival, voorgesteld door curator Els Wuyts, is “Fabric of life”. Onder de 18 internationale kunstenaars die uitgenodigd zijn om deel te nemen is Monika Sosnowska, een Poolse kunstenares die bekend staat om haar grootschalige installaties geïnspireerd door modernistische architectuur gemaakt van bouwmaterialen zoals beton en staal.

Monika Sosnowska © Darko Todorovic

Monika Sosnowska – °1972, Ryki. Woont en werkt in Warshau, Polen. 

Ze vervormt bestaande architecturale elementen zodanig dat de sculpturen met de perceptie en de blik van de toeschouwers gaan spelen. Ze biedt een contextuele verschuiving bij uitstek, waarbij bezoekers gedesoriënteerd raken tussen technische, historische en psychologische componenten van architectuur.

De installatie van Monika Sosnowska zal zich in Zeebrugge bevinden.

Beaufort 2024
27 maart – 3 november

Meer informatie

 

 

Geselecteerde werken en eerdere tentoonstellingen van Monika Sosnowska.

 

van tot
Gepland ical Google outlook Actualiteit Kunst Programma