#Polskie smaki – Wesołych Świąt! / Vlog 5
Instrukcja obsługi – Świąteczny pstrąg z risotto z kaszy gryczanej i burakami / Vlog 5
Online od soboty, 19. grudnia 2020, g. 10.00
Polska wigilia to spotkanie najbliższej rodziny, dzielenie się opłatkiem, dodatkowe miejsce przy stole dla przygodnego gościa, sianko pod obrusem i tradycyjne 12 potraw na stole, wśród których najważniejsze to: barszcz, kutia, ryba oraz kompot z suszu.
Instytut Polski w Duesseldorfie zaprasza do przygotowania świątecznego dania z typowo polskich świątecznych produktów: kaszy, buraków, ryby. Tyle, że jak zawsze proponujemy coś nieoczywistego. Przepisy na tradycyjne polskie potrawy Bożonarodzeniowe takie jak: barszcz, kutia, czy karp po żydowsku znajdziecie w sieci bez problemu. My proponujemy wariację na temat polskich Świąt dla tych z Was, którzy poszukują kulinarnych inspiracji i eksperymentów. Zapraszamy do wspólnego gotowania z przesympatyczny zespołem Restauracji Agata’s z gwiazdką Michelin w Düsseldorfie.
Dobra kuchnia to sztuka! Warto poświęcić więcej czasu i serca, by wspólnie z najbliższymi spędzić Święta przy wspaniale zastawionym stole i wyjątkowych potrawach, które cieszą oko i podniebienie.
W piątek, 18. grudnia na FB publikujemy listę na zakupy, a w sobotę, 19. grudnia od rana gotujemy z Agatą i Philippem. Gotujcie z nami!
Dziwne, tajemnicze i oczywiście pyszne dania z polskiej kuchni! Razem z szefami kuchni Agatą Reul, Philippem Lange i Frederikiem Wimmershoffem zapraszamy do ogladanianaszego kulinrnego vloga i wspolnego gotownia!
Podzielcie się z nami Waszymi kulinarnymi eksperymentami! Zdjęcia mile widziane! duesseldorf@instytutpolski.org
#POLSKIE SMAKI – Radosnych Świat! / Vlog 5
Instrukcja obsługi – Świąteczny pstrąg z risotto z kaszy gryczanej i burakami / Vlog 5. Online od soboty, 19. grudnia 2020, g. 10.00
Występują: Agata Reul, Philipp Lange
Pomysłodawcy projektu i koordynacja: Monika Werner, Monika Kumięga, Instytut Polski Düsseldorf
Realizacja: Filip Jacobson TRAWA FILM
Partnerzy: Restaurant Agata´s
Produkcja: Instytut Polski w Düsseldorfie