16.01.2015 - 22.02.2015 Film

Drie Poolse films in de running voor een Oscar

Ida van Paweł Pawlikowski heeft de Oscar van beste niet-Engelstalige film gewonnen. Hij was in de running samen met Timbuktu [Frankrijk-Mauritanië], Leviathan [Rusland], Tangerines [Estland] en Les nouveaux sauvages [Argentinië]. De film was ook genomineerd in de categorie voor Beste foto, dankzij het werk van Łukasz Żal en Ryszard Lenczewski.

  • Naast Ida waren ook twee Poolse korte documentaires in de running: Joanna, een ontroerende film van Aneta KOPACZ (en de eerste Poolse film die gemaakt werd door crowd funding), en het zeer aangrijpende Nasza Klątwa (Onze vloek), de getuigenis van Tomasz ŚLIWIŃSKI over de ziekte van zijn zoon Leo, een reportage waaraan we hebben bijgedragen om hem te tonen in Brussel in het kader van festival Short Waves in 2014. Zij konden helaas geen Oscar in de wacht slepen.
  • Eveneens te onthouden: Anna Biedrzycka-Sheppard werd genomineerd in de categorie Beste kostuums voor haar werk in Malafide, de film van Robert Stromberg
van tot
Gepland Film