31.01.2015 - 19.04.2015 Kunst

Ania SOLIMAN in gesprek met de curator van Nav HAQ

Vanaf 31 januari tot 19 april 2015 zal de Poolse plastische kunstenares Ania SOLIMAN drie maanden verblijven in het M HKA, Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen. Dit project kadert in het programma LODGERS. Het doel is om enkele van de meest tot de verbeelding sprekende artistieke initiatieven een kans te geven en tentoon te stellen op de zesde verdieping van het van M HKA. MER Paper Kunsthalle, een kleine fabriek van kunstboeken, werd gekozen om deze cyclus in te huldigen.
In dit kader werd Ania SOLIMAN voorgesteld om deel te nemen aan dit programma. Tijdens deze drie maanden stelt ze een boek samen dat later zal gepubliceerd worden.
De bedoeling is dat het publiek actief deelneemt aan dit dynamisch proces en kan hiervoor (gratis) de kunstenares opzoeken in het M HKA. Wees getuige van en bepaal zelf mee de evolutie van haar werk!

>>> Ania SOLIMAN gaat in gesprek met de curator van de tentoonstelling Nav HAQ over haar lopende en toekomstige projecten, met name voor het Museum Der Kulturen van Bazel en de 14de Biënnale van Istanbul
>>> M HKA – Museum voor Hedendaagse Kunst Antwerpen (Leuvenstraat 32, 2000 Antwerpen)
>>> 9 april 2015 – 19u
>>> gratis

Noteer alvast dat dezelfde uitgever binnenkort een boek van Marcin DUDEK, in Brussel van 18 april tot 30 mei in de galerij HARLAN LEVEY PROJECTS (lees meer HIER) en op ART BRUSSELS van 25 tot 27 april (lees meer HIER).Hieronder vindt u de beschrijving van het programma LODGERS volgens de curator, Nav HAQ: “Dit programma biedt een unieke kans aan voor het publiek om in contact te treden met organisaties en initiatieven die zich vooral richten op de productie en de bestelling van kunstwerken, maar die daarvoor geen eigen tentoonstellingsruimte hebben. LODGERS kunnen uitgevers, bestellers, onderzoeksprojecten, collectieven, discussieplatforms of andere initiatieven zijn waarvaan de werking of missie in aanraking komt met de praktische kunstervaring, en die zich willen installeren, werken en optreden in Antwerpen voor een bepaalde tijd.”
In samenwerking met AIR Antwerpen, het residentieprogramma voor kunstenaars van de stad Antwerpen (curator: Alan QUIREYNS). 
Ania SOLIMAN 
maakt verschillende types tekeningen, van een teken tot een diagram, maar ook videomateriaal, tekst en installaties. Haar meest recente project bevat gevonden voorwerpen in antropologische verzamelingen. Ze is afgestudeerd aan Harvard en Columbia en studeerde ook in het kader van het Whitney Independent Study programma. Haar werk werd tentoongesteld in 2010 op de Whitney Biënnale (Artists Space, New York). Ze hield twee solotentoonstellingen: één in het Drawing Center van New York en de tweede in het Museum voor Cultuur van Bazel.PRAKTISCHE INFORMATIE
>>> M HKA – Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen (Leuvenstraat 32, 2000 Antwerpen) – zie kaart
>>> Open van dinsdag tot zondag van 11u tot 18u (op donderdag nocturne tot 21u)
>>> Informatie: +32 (0)3 260 99 99 | info@muhka.be Links

Fotogalerij

van tot
Gepland Kunst