12.02.2015 Film

Polen te gast op het Festival Ciné Privé

CINE PRIVE is een festival georganiseerd door CIRCA. Het is gewijd aan film en media in brede zin. Het doel is om opkomend talent in de schijnwerpers te plaatsen zowel op vlak van kortfilms, langspeelfilms, animatiefilms, documentaires, maar ook kunst- en geluidsinstallaties of foto’s. Speciaal aan dit festival is de unieke locatie voor de filmvertoningen en optredens: het Huis van de Dokwerkers in de haven van Gent.
Deze achtste editie vindt dit jaar plaats tussen 11 en 14 februari.
+++ Praktische informatie

Deze editie heeft een speciale band met Polen aangezien Ciné Privé aanwezig zal zijn in Gdańsk tijdens de Vlaamse Week (14-21 maart 2015), het gevolg van een samenwerking tussen CIRCA en het Festival SHORT WAVES van Poznań, een Pools kortfilmfestival waaraan het Pools Instituut voor de tweede maal zal meewerken in maart 2015. Maar vooral: dit jaar is Polen te gast op het programma! Donderdag 12 februari staat in het teken van een reeks kortfilms gemaakt door regisseurs geboren in de jaren 1980.
Tijdens de Poolse avond heeft het publiek de gelegenheid om Szymon Stemplewski, artistiek directeur van het Festival Short Waves, en Przemysław Wojciechowski, projectcoördinator van het Centrum voor Hedendaagse Kunst Łaźnia uit de stad Gdańsk, te ontmoeten. Zij zullen het Poolse programma voorstellen en de artistieke samenwerking tussen de steden Gent en Gdańsk.

De films starten in LOODS2 om 20u :
– Magma (2013, 30’), van Paweł Maślona >>> bekijk de trailer HIER
– Freestyle Life / Życie stylem dowolnym (2012, 10’), van Adam Palenta
– Shivering Trunks / Drżące trąby (2011, 3’), een animatiefilm van Natalia Brożyńska >>> bekijk de film met tekst HIER
– The Gallery / Galeria (2010, 5’), en animatiefilm van Robert Proch >>> bekijk de trailer HIER
– The Whistle / Gwizdek (2012, 16’) van Grzegorz Zariczny >>> bekijk de trailer HIERPRAKTISCHE INFORMATIE
>>> Haven van Gent (VDAB Havenarbeidershuis, Singel 31b, 9000 Gent) – zie kaart
>>> Festival – van 11 tot 14 februari 2015
>>> Poolse avond – 12 februari 2015 – 20u (Loods 2)
>>> €7
Koop uw ticket online

Scheduled Film