24.03.2015 - 6.09.2015 Literatuur

Tentoonstelling “DE WERELD VAN THORGAL”

THORGAL, de held van de stripreeks getekend door Grzegorz ROSIŃSKI en op scenario van Jean VAN HAMME, is de spilfiguur van een tweede tentoonstelling die wordt georganiseerd in het Belgisch Stripcentrum. Deze tentoonstelling, DE WERELD VAN THORGAL, is het tweede luik van de triptiek Rosiński – Thorgal – Van Hamme. Hij is gelinkt aan ROSIŃSKI VAN POLEN en concentreert zich voornamelijk rond de serie De Werelden van Thorgal, die bestaat uit drie cycli: Kriss van ValnorWolvin en De jonge jaren van Thorgal. Naast de eerste werken van Grzegorz ROSIŃSKI, die zijn prenten sinds de jaren 2000 rechtstreeks in kleur maakt, kan het publiek ook de tekeningen van Giulio DE VITA (van de cyclus Kriss van Valnor) en van Roman SURZHENKO (de andere twee cycli) ontdekken, die worden aangeboden door uitstekende scenaristen zoals: Jean VAN HAMME (Thorgal), Yves SENTE (Kriss van Valnor) en Yann (Wolvin, De jonge jaren van Thorgal).

Deze tentoonstelling staat onder de Hoge Bescherming van Zijne Excellentie de Heer Artur Harazim, Ambassadeur van Polen in België.PRAKTISCHE INFORMATIE
>>> Belgisch Stripcentrum (Zandstraat 20, 1000 Brussel) – zie kaart
>>> 24 maart 2015 > 6 september 2015
+++ deze tentoonstelling op de website van BSCGrzegorz ROSIŃSKI
Sinds zijn ontdekking van het stripverhaal in 1953 op twaalfjarige leeftijd heeft Grzegorz Rosiński altijd geweten dat zijn lot het delen van zijn passie voor beelden en verhalen zou zijn. Deze grote Europese auteur van Poolse origine begon zijn carrière lang voor hij in 1976 in Brussel Jean Van Hamme leerde kennen, en voor hij met hem de Thorgal-sage zou creëren. Rosiński, die gefascineerd is door beelden – die alleen begrensd worden door hun geloofwaardigheid en leesbaarheid – is een schilder van de verbeelding.


Links
van tot
Gepland Literatuur