10.05.2015 Literatuur

Signeersessie met GAWRON, Marzena SOWA en Sylvain SAVOIA !

In 2005 wandelde de kleine MARZI de wereld van het stripboek binnen via de grote poort. Deze serie, getekend door Silvain SAVOIA en op scenario van Marzena SOWA, kende een groeiend succes door de jaren heen. Ze werd zelfs één van pijlers van het promotieprogramma van het Poolse voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie (meer info HIER).
Silvain SAVOIA en Marzena SOWA hebben een nieuw project opgestart, en niet één van de minste! Sowa signeert samen met GAWRON (Krzysztof Gawronkiewicz) de eerste bundel van een serie over de bloedige Opstand van Warschau waarvan we vorig jaar de 70ste verjaardag herdachten: L’Insurrection (tome 1 : Avant l’orage) – enkel verkrijgbaar in het Frans.
Voor de eerste keer signeren GAWRON en SOWA samen hun album!

L’Insurrection is een romantisch verhaal over Alicja, Krystyna en Edward voor de uitbraak van de Opstand van Warschau van 1944. Het Grote verhaal wordt verteld aan de hand van een klein verhaal. In 2014 herdachten we de 70ste verjaardag van deze tragische gebeurtenis.
>>> lees meer op
http://www.poolsecultuur.eu/opstandwarschau_nl

Silvain SAVOIA heeft net zijn strip uit Les Esclaves oubliés de Tromelin, een verhaal over overleven en een schokkende getuigenis over het Sable-eiland, helemaal verloren in de Atlantische Oceaan op 500 km van de bewoonde wereld.

Dit verhaal is gebaseerd op onderzoek van Max Guérout en vertelt het lot van een zestigtal Malagassische gevangenen die als slaven gingen verkocht worden in 1761. Ze strandden samen met de bemanning van een schip van de Indische Companie, dat hen vervoerde. Eens daar kan enkel de bemanning terug aan boord treden op een schip dat hen zal vervoeren naar Europa. Wanneer de Ridder van Tromelin 15 jaar na de schipbreuk aanmeert, ontmoet hij enkel 8 personen…
De dag van deze signeerzitting, 10 mei, is tevens Internationale Herdenkingsdag van de slavenhandel, slavernij en haar afschaffing.PRAKTISCHE INFORMATIE
>>> Cook&Book (Vrijetijdsplein 1, 1200 Brussel) – zie kaart
>>> zondag 10 mei 2015 – 15u > 18u
>>> gratis toegang

Gepland Literatuur