13.09.2015 Kunst, Literatuur

Voorstelling van “The Department of Subterranea” van Marcin Dudek

Met The Department of Subterranea blikt Marcin DUDEK terug op tien jaar werk rond de ondergrondse beweging, zowel op figuratief als abstract vlak. Het verhaal begint met de kunstenaar die zijn vader volgt in de mijnen en gaat verder via een passage van menselijke, ondergrondse activiteiten. Van niet-professionele uitgravingen tot het boren van tunnels. Een weg die gaat via smokkelaars, metrolijnen, rioolsystemen en subversieve, ideologische strijd. Dit boek bevat uitleg bij de projecten, intellectuele progressie door de ogen van de kunstenaar en zijn verzamelde archieven tussen 2004 en 2014. Dit is meer dan een retrospeciteve van zijn werk. Dit boek is een introductie tot zijn onderzoek en producties die centraal staan voor hem.
(tekst door het Pools Instituut van Londen)

Het boek The Department of Subterranea wordt voorgesteld in België in het Centrum voor Hedendaagse Kunst WIELS en loopt gelijk met de Brussels Art Book Fair en het Underground Poetry Fest 
Het boek wordt voor het eerst voorgesteld op dinsdag 8 september in de Londense kunstgalerij Edel Assanti Gallery (74a Newman Street, London W1T 3DB)
>>> Lees meer hierover op de website van het Pools Instituut in Londen

+++ Kom meer te weten over de deelname van de Poolse kunstenaars (Zenon FAJFERKatarzyna BAZARNIK en het kunstatelier PRINT CONTROL) op het Underground Poetry Fest van Brussel HIERPRAKTISCHE INFORMATIE
>>> Centrum voor Hedendaagse Kunst WIELS (Van Volxemlaan 354, 1190 Brussel) – zie kaart
>>> 13 september 2015 – 13u > 15u
>>> Gratis toegangHet boek The Department of Subterranea wordt uitgegeven door het MER Peper Kunthalle & Harlan Levey Projects. Dit is dezelfde uitgeverij die voordien het verblijf van Ania SOLIMAN heeft meegefinancieerd in het Museum voor Hedendaagse Kunst van Antwerpen M_KHA !
+++ Lees meer op onze websiteDe tentoonstelling “Saved by an Unseen Crack” van Marcin DUDEK liep in de kunstgalerij HARLAN LEVEY PROJECTS van 18 april tot 30 mei 2015
+++ Lees meer op onze website

 
Gepland Kunst Literatuur