2.06.2016 Film

Vertoning van de film “Bracia” van Wojciech Staroń in het kader van German Film Festivals on Tour | BOZAR

Het documentaire en animatiefilmfestival DOK Leipzig is één van de vele filmfestivals die jaarlijks worden georganiseerd in Duitsland. Het Goethe Instituut brengt het beste van hun programma naar Brussel onder de naam GERMAN FILM FESTIVALS ON TOUR. In dit verband wordt de winnaar van de competitie 2015 op het DOK Leipzig festival getoond: de film Bracia (Brothers) van de Poolse regisseur Wojciech STAROŃ (PL, 2015, 68 min). De vertoning vindt plaats op 2 juni in Bozar in aanwezigheid van de regisseur. Na de vertoning zullen hij en Małgorzata Staroń, de producente van de film, een gesprek voeren met Lars MEYER, de programmator van DOK Leipzig. Alfons KUŁAKOWSKI is ook van de partij en zal enkele van zijn werken tonen in BOZAR.

>>> Praktische informatie

De film toont twee broers, Alfons en Mieczysław KUŁAKOWSKI, die verenigd zijn door hun familiebanden en het lot. Beiden werden gedeporteerd naar Siberië en brachten een tijd door in de goelag. Ze zijn inwoners van Kazachstan. Alfons is schilder en Mieczysław cartograaf. Beiden wijken niet van elkaar. Nadat het lot hen geslingerd heeft van de ene plaats in de Sovjet-Unie naar de andere, keren ze terug naar een kapitalistisch Polen, dat ze eigenlijk niet goed kennen, en gaan ze in een klein dorpje in het noorden van het land wonen. De ene schildert, de andere vergezelt hem. De ene vecht tegen de ouderdom, de andere laat betijen. De ene is pragmatisch, de andere een dromer. Enerzijds zijn ze zo verschillend, anderzijds zo gelijkaardig. Precies dat heeft de regisseur Wojciech STAROŃ zo perfect kunnen weergeven nadat hij de twee broers gedurende zeven jaar heeft gevolgd. Om het verhaal van deze helden te vertellen, heeft hij niet getwijfeld om archiefbeelden toe te voegen die jaren geleden door Mieczysław zelf zijn geschoten.PRAKTISCHE INFORMATIE
>>> Paleis voor Schone Kunsten in Brussel – BOZAR (Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel), studio – zie kaart
>>> donderdag 2 juni 2016 – 20u (gesprek met de regisseur na de film)
>>> €7 | €5 (-26) – koop uw tickets onlineOrganisatoren: Goethe InstituutPools Instituut in BrusselProvincie van Warmië en MazuriëBozar en DOK Leipzig

Links

Gepland Film