19.11.2016 - 20.11.2016 Literatuur

Cartoonworkshops met Poolse kunstenaars

Tijdens het weekend van 19-20 november brengen we in OPEK actieve workshops over hoe je cartoons maakt met de Poolse illustratoren Jacek Gawłowski en Paula Dudek. De focus ligt op de verschillen en gelijkenissen tussen de Poolse en Belgische cultuur. We vertrekken vanuit de weetjes en de soms verbazende feiten over Polen en België, inclusief hun soms grappige tradities. Na afloop heb je een hoop bagage over cartoons en Polen. Kom Polen ontdekken al tekenend!

Hoe gaat het in zijn werk?
Stap 1:
>>> Poolse en Belgische deelnemers brainstormen er op los met de hulp van vertalers.
>>> We ontdekken wetenswaardigheden over Polen samen met onze Poolse vrijwilligers.
Stap 2:
>>> Het verhaal wordt visueel gemaakt en gecombineerd met tekst.

PRAKTISCHE INFORMATIE
>>> Openbaar Entrepot voor de Kunsten – OPEK (Vaartkom 4, 3000 Leuven) – zie kaart
>>> zaterdag 19 november 2016: van 12u tot 14u en van 15u tot 17u
        zondag 20 november 2016: van 12u tot 14u en van 15u tot 17u
>>> Gratis (inschrijven via facebook.com/Polish-Belgian-Inclusion-Project)
>>> Poolse hapjes en drankjes worden voorzien! (Zelf iets speciaals meebrengen om te proeven en te delen, is niet nodig, maar mag natuurlijk altijd)OPEK
Het Openbaar Entrepot voor de Kunsten (OPEK) aan de Vaartkom in Leuven huisvest sinds september 2011 negen culturele organisaties. De stadsgezelschappen Braakland/ZheBilding en fABULEUS, de kunsteducatieve organisaties Artforum, Mooss en WISPER, de opleiding LUCA Drama, het sociaalartistiek atelier De FactorY, het cultuureducatief netwerk magda en de jongerenorganisatie Urban Woorden ontwikkelen in het voormalig douanegebouw bovenop de afzonderlijke werking een innovatieve samenwerking. Het beschermde douanegebouw in pakketbootstijl uit 1954 wint na verwoede verbouwingen de Architectuurprijs Leuven in 2012. Het oude stapelhuis is met haar ruwe, industriële uitstraling de plek bij uitstek om een artistiek laboratorium als OPEK te herbergen.
OPEK bestaat uit verschillende theaterzalen waarvan één grote zaal – de eerste op het Europese vasteland – volledig uit leem en stro, repetitie- en expositieruimtes, ateliers, kantoren, vergaderzalen, een uitzonderlijke, multifunctionele cockpit op het dak en een cultureel café.
+++ www.opek.be

van tot
Gepland Literatuur