25.01.2017 Geschiedenis

Het Europese gedachtegoed van Teodor KORWIN-SZYMANOWSKI

Het Europacollege van Brugge brengt hulde aan het gedachtegoed van Teodor KORWIN-SZYMANOWSKI (1846-1901), groot voorstander van een verenigd Europa en auteur van het boek L’avenir économique, social et politique en Europe dat verscheen in Parijs in 1885. Radosław Paweł ŻURAWSKI vel GRAJEWSKI van de Universiteit van Łódź komt spreken. Hij is auteur van de postface van de tweetalige Frans-Poolse heruitgave van het boek door het Pools Ministerie van Buitenlandse Zaken in de serie “Biblioteka jedności europejskiej” (Bibliotheek van de Europese eenheid) in 2016.
De conferentie wordt in het Engels gehouden. 

+++ Praktische informatie

In zijn postface vat Radosław Paweł ŻURAWSKI vel GRAJEWSKI het gedachtegoed van Teodor Korwin-Szymanowski samen: “Het programma van Europese integratie van Teodor Korwin-Szymanowski berust op een economische en financiële gemeenschap van het Oude Continent en bevat enkele originele kenmerken. Eerst en vooral verwijst hij naar de economische fundamenten van de maatschappij. Daar ziet hij de hefboom en het mechanisme voor zijn voorstellen tot verandering en in die sfeer moeten de veranderingen tot uitvoering gebracht worden. Het eerste vooropgestelde doel van de hervormingen is om de welvaart te verzekeren en de enorme economische ontwikkelingsmogelijkheden van de Europese landen te benutten. Het is een nauwe, economische samenwerking tussen landen die automatisch andere voordelen, van onder andere politieke aard, oplevert zoals internationale samenwerking en vrede.”PRAKTISCHE INFORMATIE
>>> Europacollege (Dijver 11, 8000 Brugge), zaal B – zie kaart
>>> woensdag 25 januari – 15u
>>> gratis inkom (rsvp : brussel@instytutpolski.org)Links

Gepland Geschiedenis