9.06.2017 - 30.07.2017 Geschiedenis

Forgiveness and Reconciliation: Cardinal Bolesław Kominek – an unrecognized father of Europe

De tentoonstelling Forgiveness and Reconciliation: Cardinal Bolesław Kominek – an unrecognized father of Europe, die officieel wordt geopend in het Paleis voor Schone Kunsten (BOZAR) in Brussel, stelt de persoon van Bolesław KOMINEK voor, een aartsbisschop uit Wrocław en auteur van de Brief die in 1965 werd verzonden door Poolse bisschoppen naar hun Duitse homologen. De Brief bevatte de beroemde zin: “Wij vergeven en wij vragen om vergeving”. Deze multimediatentoonstelling voorbereid door TEMPORA, die ook bedoeld is voor kinderen, bestaat uit drie delen:
  • In de schaduw van Hitler: 1939–1945
  • In de schaduw van Stalin: 1945–1956
  • Weg naar verzoening: 1956–1974
De tentoonstelling is opgesteld in het Pools, Nederlands, Frans, Engels en Duits. Voordien was de tentoonstelling te bezichtigen in Rome, Berlijn en Wrocław.

De vernissage van de tentoonstelling vindt plaats op 8 juni 2017 om 18u30 in aanwezigheid van Rafał DUTKIEWICZ, Burgemeester van Wrocław, Paul DUJARDIN, CEO van BOZAR, Antoinette SPAAK, Voorzitster van het Museum van Europa, Willy MICHIELSEN en Benoît REMICHE van Tempora.

+++ Meer info op www.expokominek.com

PRAKTISCHE INFORMATIE
>>> Galerij Ravenstein (Mezzanine), tegenover de hoofdingang van BOZAR (Ravensteinstraat 18, 1000 Brussel) – zie kaart
>>> Van 9 juni tot 30 juli
Maandag – gesloten
Dinsdag > zondag  – 10u > 18u
Donderdag – 10u > 21u
>>> Vernissage op donderdag 8 juni om 18u30 (RSVP voor 31 mei via marketing@tempora.be)
>>> Gratis inkom!
Links
van tot
Gepland Geschiedenis