9.11.2017 Literatuur

Krzysztof SIWCZYK neemt deel aan het Transpoesiefestival 2017

Krzysztof Siwczyk is één van de 6 auteurs die zijn uitgenodigd om hun werk te komen brengen ter gelegenheid van de zevende editie van het TRANSPOESIE festival, op 9 november in het Balassi Instituut in Brussel. De Poolse dichter zal vergezeld worden door de Oostenrijkse Mieze MEDUZA, de Faröerse dichter Oddfríður Marni RASMUSSEN, de Hongaarse Anna TERÉK, de Luxemburger Florent TONIELLO en de Portugese Maria DO ROSÁRIO PEDREIRA. De auteurs zullen hun gedichten in de originele versie voorlezen, terwijl een vertaling in het Frans, Nederlands en Engels op een scherm geprojecteerd wordt.

+++ Lees het gedicht van Krzysztof Siwczyk getiteld Koncentrat in zijn originele versie en ook in de Engelse (Concentrate), Franse (Un concentré) en Nederlandse (Concentraat) vertaling op de site www.transpoesie.eu



PRAKTISCHE INFORMATIE
        Poëzieavond met Piotr Siwczyk        
>>> Balassi Instituut – Culturele Dienst van de Hongaarse ambassade in Brussel, Treurenberg 10, 1000 Brussel – zie kaart
>>> donderdag 9 november – 20u
>>> gratis inkom

        Tweede poëzieavond in het kader van Transpoesie        
>>> BOZAR – Studio (Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel) – zie kaart
>>> dinsdag 17 oktober – 20u
>>> 8€ | 6€ (u kan uw tickets online kopen)

Deze twee avonden worden georganiseerd door EUNIC Brussels, de vereniging van Culturele Instituten van de Europese Unie in België.



Krzysztof Siwczyk werd geboren in 1977. Hij studeerde Cultural Studies aan de Silezische Universteit van Katowice en woont in Gliwice. Naast dichter, journalist, en criticus is hij ook auteur van een tiental dichtbundels en werd hij reeds naar meerdere talen vertaald, waaronder het Frans, Duits, Bulgaars en Tsjechisch. Zijn werken werden met meerdere literaire prijzen bekroond, zoals die van de Kościelskistichting in 2014. Hij schreef bovendien ook twee werken van literaire kritiek en werkte mee aan televisieprogramma’s rond literatuur. Daarbij is hij ook nog eens acteur en speelde onder andere mee in Lech Majewski’s film over de suïcidale dichter Rafał Wojaczek, met de toepasselijke titel Wojaczek (die genomineerd was voor de European Film Awards te Parijs in 2000). Hij is lid van de Verening van Poolse Schrijvers en van zowel de PEN club als de Europese Filmacademie. Verder bekleedt hij nog de functie van artistiek directeur bij het Internationaal poëziefestival Miłosz in Krakau.

 

Links

Gepland Literatuur