22.11.2017 Film

Het kortfilmfestival POLISH WAVE houdt halt in Brussel

De Poolse kortfilm heeft zijn eigen festival in Brussel: voor het vierde opeenvolgende jaar zal POLISH WAVE (voorheen gekend als Short Waves) een filmselectie voorstellen, gekozen uit een wedstrijd door de Stichting AdArte, uit Poznań.
Na Duitsland en Ierland doet POLISH WAVE nu ook België aan met vijf kortfilms van jonge regisseurs, die vertoond zullen worden in cinema Actor’s Studio in Brussel op 22 november 2017.

Alle films zijn voorzien van ondertiteling in het Engels en Frans.

Op het programma:

  • voorstelling van het festival door Szymon STEMPLEWSKI, directeur van de stichting AdArte
  • vertoning van 5 kortfilms

>>> Zaczyn (Zuurdesem), van Artur HANAJ
>>> Otwarcie (De opening), van Piotr ADAMSKI
>>> Figury niemożliwe i inne historie II (Onmogelijke figuren en andere verhalen II), van Marta PAJEK
>>> Trzy rozmowy o życiu (Drie gesprekken over het leven), van Julia STANISZEWSKA
>>> Zagraj ze mną (Speel met mij), van Milena DUTKOWSKA

  • Ontmoeting met regisseuse Milena DUTKOWSKA
  • Degustatie van een sernik (Poolse kaastaart)!


PRAKTISCHE INFORMATIE
>>> cinema Actor’s studio (Kleine Beenhouwersstraat 16, 1000 Brussel) – zie kaart
>>> 22 november 2017 – 19u30
>>> 7€Zaczyn (Zuurdesem)| Artur HANAJ / Animatie / 2016 / 4,5 min
Opdat het deeg goed zou rijzen, is het belangrijk om bloem en gist eerst op te lossen in melk, en vervolgens de verkregen zuurdesem laten rijzen op een warme plek. Vervolgens het geheel goed kneden, in een vorm plaatsen en de oven in.

Otwarcie (De opening) | Piotr ADAMSKI / Fictie / 2016 / 32 min
Een artiest met terminale kanker voorziet een laatste voorstelling in de vorm van een vernissage in een hedendaagse kunstgalerij. Un artiste atteint d’un cancer en phase terminale prévoit sa dernière performance sous la forme d’un vernissage dans une galerie d’art contemporain. Terwijl hij zijn doodsstrijd uitvecht, wordt hij uit het ziekenhuis gebracht en als een object in de galerij tentoongesteld.

Figury niemożliwe i inne historie II (Onmogelijke figuren en andere verhalen II) | Marta PAJEK / Animatie / 2016 / 15 min
De heldin van het tweede deel van dit drieluik is een vrouw die, in de wedloop van heden de dag, zich stoot en valt. Wanneer ze ontwaakt, blijkt haar huis over enkele onverwachte karaktertrekken te beschikken: gebouwd op paradoxen, vervuld van illusies en bedekt met patronen.

Trzy rozmowy o życiu (Drie gesprekken over het leven) | Julia STANISZEWSKA / Documentaire / 2016 / 24 min
Een moeilijk gesprek tussen moeder en dochter. De moeder is dokter, gelovig en praktiserend katholiek. De dochter is agnoste en haar kinderen zijn in vitro verwekt. De moeder is verscheurd tussen haar liefde voor dochter en kleinkinderen en de dogma’s van de Kerk.

Zagraj ze mną (Speel met mij) | Milena DUTKOWSKA / Fictie / 2016 / 20 min
Liza brengt een bezoek aan haar neef Pol, die ze al vijf jaar niet meer gezien heeft. De twee keren terug naar hun kinderspelletjes. Ze lijken onoverwinnelijk in hun gedurfde uitdagen, totdat ze Robert ontmoeten.

Gepland Film