22.02.2018 - 25.02.2018 Literatuur

Twee Poolse auteurs op de Foire du Livre in Brussel

Op de 49ste editie van de Foire du Livre in Brussel zal er speciale aandacht zijn voor de Poolse literatuur aan de stand van de Visegrádgroep. Naast Polen zullen ook de drie andere landen van de V4-groep aanwezig zijn: Hongarije, Tsjechië en Slowakije. Dit zal de gelegenheid bij uitstek vormen om de meest interesante nieuwigheden uit deze taalgebieden te ontdekken, in zowel hun Franse als Engelse vertaling, en zelfs het origineel!

Twee Poolse auteurs zullen aanwezig zijn om het publiek te ontmoeten op zaterdag 24 februari: Eustachy Rylski en Iwona Chmielewska. Het beloven erg interessante en ludieke ontmoetingen te worden met deze Poolse auteurs, dus geen enkele reden om ze te missen!
Aandacht: omwille van gezondheidsredenen zal Eustachy Rylski niet aanwezig kunnen zijn op de Foire du Livre in Brussel. Het programma dat met hem gepland was, zal dus niet doorgaan.

PRAKTISCHE INFORMATIE
>>> Tour en Taxis (Havenlaan 86C, 1000 Brussels) – zie kaart
>>> donderdag 22 februari > zondag 25 februari 2018
>>> Gratis toegang bij het voorleggen van een toegangsticket dat je HIER kan downloaden

Andere praktische informatie vind je HIER

De site van de Foire du Livre

PROGRAMMA

         Ontmoetingen met Iwona Chmielewska       
Workshop « La Mésaventure »
Wat gebeurt er als je een stommiteit begaat? Tijdens deze workshop ontdekken we dat fouten ook een tweede kans kunnen zijn, dat we dankzij hen meer over onszelf en onze naasten kunnen leren. En dat, af en toe, stommiteiten en fouten onze wereld alleen maar aangenamer kunnen maken. Vanaf 5 jaar.
Wanneer? zaterdag 24 februari, 15u>15u40
Waar? espace Atelier

Signeersessie
Iwona Chmielewska zal haar boeken die aan de stand te koop zijn signeren in het Frans en Pools.
Wanneer? zaterdag 24 februari, 16h>17h
Waar? Stand n° 116 (Visegradgroep – V4)

Animatie rondom het boek « Dans ma poche »
Iwona Chmielewska zal tijdens het eerste deel van de familienamiddag animatie voorzien aan de stand van de Visegradgroep, waarbij ze allerlei activiteiten zal voorstellen met betrekking tot haar boek « Dans ma poche ».
Vanaf 5 jaar.
Wanneer? zondag 25 februari, 13u30>14u30
Waar? Stand n° 116 (Visegradgroep – V4)Iwona Chmielewska
De boeken van illustratrice en auteur Iwona Chmielewska zijn al met meerdere prijzen bekroond en zijn verschenen in Frankrijk, Duitsland, Spanje, Zuid-Korea, Japan, Taiwan en Mexico. Chmielewska werd geboren in 1960 en heeft haar diploma in de Schone Kunsten behaald aan de Copernicusuniversiteit in Toruń, waar ze momenteel de cursus Creatief Schrijven geeft. Ze heeft de Bologna Ragazzi Award, die wordt uitgereikt aan aan jeugdboeken wereldwijd, in ontvangst mogen nemen voor haar boek Les Yeux (De Ogen).


Eustachy Rylski

Links

Fotogalerij

van tot
Gepland Literatuur