15.03.2018 - 22.03.2018 Film

Poolse filmcyclus in Luik

De Luikse filmclub Ciné-club Nickelodéon, een initiatief van studenten van de Universiteit van Luik, organiseert een Poolse filmcyclus! Op 15, 20 en 22 maart zullen ze een Poolse film vertonen, voorafgegaan door een bespreking van de studenten. Op het programma staan, in chronologische volgorde:


PRAKTISCHE INFORMATIE
>>> Complexe ULg Opéra, Place de la République française 41, 4000 Luik – zie kaart
>>> 1520 en 22 maart 2018 – 20u
>>> 4|3Donderdag 15 maart – Europa, Europa
(Agnieszka Holland, PL-FR-DE, 1990, OV, ondertiteling FR, 113′)
Tijdens Kristalnacht in 1938, wordt de winkel van de vader van Salomon Perel, een jonge jood, volledig vernield door de nazi’s en zijn zus vermoord. De familie vlucht naar Polen, maar wanneer de nazi’s ook hier toekomen, gaan Salomon en zijn broer nog verder naar het Oosten, richting de Sovjet-Unie. Ze raken elkaar kwijt en Salomon belandt uiteindelijk in een weeshuis. Daar krijgt hij een communistische opvoeding en wordt hij lid van de Komsomol, de jeugdbeweging van de Sovjets. Wanneer de Duitsers twee jaar later het niet-aanvalsverdrag breken, valt Salomon in de handen van de Duitsers. Hij doet zich voor als de Arische Joseph Peters, en wordt ondanks zijn werkelijke achtergrond ingelijfd bij de Hitlerjugend.

>>> Het evenement op facebookDinsdag 20 maart – Het Zandlopersanatorium (Sanatorium pod klepsydrą)
(Wojciech Has, PL, 1973, OV, ondertiteling FR, 124′)
Józef gaat een bezoek brengen aan zijn vader, die ter verzorging in een sanatorium verblijft. Hij stuit er op een onwezenlijk instituut, waar hij tal van bizarre ontmoetingen heeft en de tijd lijkt stil te staan…

Gebaseerd op het verhaal van de Pools-Joodse schrijver Bruno Schulz.


>>> Het evenement op facebookDonderdag 22 maart – Camera Buffe
(Krzysztof Kieślowski, PL, 1979, OV, ondertiteling FR, 117′)
Het leven van Filip Długosz verandert drastisch wanneer hij een camera in handen krijgt. Als gelukkige familievader, opent zijn nieuwe passie nieuwe deuren, die hij, vanachter zijn camera, met alle nieuwsgierigheid ontdekt. Maar zoals het kunstenaars wel vaker vergaat, moet hij duur betalen voor zijn nieuwe passie…

>>> Het evenement op facebook

van tot
Gepland Film