13.09.2018 - 27.09.2018 Kunst

Polish Trash – Art in the Box 2018 (4de editie)

POLISH TRASH is het vierde luik van ART IN THE BOX.
De gemiddelde Pool generaart jaarlijks rond de 300 kg afval . Dit afval kan overal gevonden worden, gaande van redelijke tot minieme, zelfs bijna onbestaande stukken. En dat hebben jonge Poolse designers goed begrepen. Het hergebruik van zogenaamde “vergeten objecten”, zelfs als ze gebroken of reeds gebruikt zijn, is sneller en minder kostelijk dan de fabricatie van geheel nieuwe producten. De enige uitdaging: de verbeelding zijn eigen gang laten gaan.

Dit jaar, steeds binnen het kader van het festival Design September Brussel, neemt de deelname van ART IN THE BOX de vorm aan van een tijdelijke tentoonstelling in de publieke ruimte: de kijkdozen zullen op mobiele platforms geplaatst worden die doorheen de hele stad en naar eigen wil kunnen verplaatst worden.

De deelnemende kunstenaars zijn:
Roza JANUSZ.
Roza ontwikkelt biologische, consumeerbare en volledig recycleerbare verpakkingen, bedoeld voor gebruik door landbouwers die hun producten willen beschermen en op de markt verkopen zonder enige verspilling. Haar Scoby is trouwens een verpakkingsmateriaal dat kan geteeld worden als een groente!

Marta SZOSTEK.
Marta heeft een aantal borden bedacht voor de beste restaurants. Allen zijn ze gefabriceerd uit resten afkomstig van het materiaal van de bekende Poolse porseleinfabriek “Ćmielów”. Van scherf tot kunstwerk, het onbreekt Marta zeker niet aan passie.

Małgorzata GÓRSKA-OGÓREK.
De collectie van Małgorzata is getiteld Personal Belongings en bestaat uit een selectie vormen en motieven die ons doen denken aan kinderspeeltjes. Ze zijn allemaal met de hand genaaid, vertrekkende vanuit verschillende tweedehands kledingstukken.

Dominika ZIENTEK.
Dominika is de bedenkster van doubleMEtricGREY, een tapijt waarvan de geometrie, de ruimtelijke verdeling en de vorm op zich de drie belangrijkste kenmerken zijn. De hoofddoelstellingen van dit project waren de analyse en toepassing van de weeftechniek.

De tentoonstelling, die twee weken lang zal duren, wordt voorafgegaan door een vernissage in het Łódzkie House, de vertegenwoordiging in Brussel van de regio Łódź, één van de snelst groeiende Poolse regio’s. 

PRAKTISCHE INFORMATIE
>>> De Brusselse openbare ruimte
>>> 13 > 27 September 2018
>>> Gratis

+++ www.designseptember.be 

VERNISSAGE 
>>> Lodzkie House (Marie-Louiseplein 2, 1000 Brussel) – zie kaart 
>>> 13 September 2018 – 18u30 > 21u+++ Ontdek de eerste editie van Art in the Box: The Best of Crazy Polish Communist-Inspired Design (2014)
+++ de tweede: Magic Box – Polish Design (2015)
+++ en de derde: Camping – PL (2017)Partners: Łódzkie House, D44 Architecture, POT, Pools Instituut in BrusselLinks

van tot
Gepland Kunst