6.10.2018 Muziek, Theater

Unknown, I Live With You

Unknown, I Live With You werd ontwikkeld door The Airport Society, een collectief rondtrekkende kunstenaars, ontstaan in Brussel en met als doel nieuwe platforms te creëren voor sociale interactie in een multiculturele samenleving. Het gaat hier om de enscenering van een opera-installatie, geïnspireerd door de gedichten van Afghaanse vrouwen.  Een evocatie van de levensomstandigheden van de vrouwen in het Afghanistan van de Taliban, waar schrijven en eender welke vorm van muzikale expressie strafbaar zijn. Een universele boodschap van vrede en vrijheid die in deze creatie de dramatische kracht van opera laat samengaan met de impact sociaal geëngageerde kunst in een ongewoon en diepgaand format. Deze opera-installie voor vrouwelijke stemmen, een strijkkwartet en live electronica werd gecomponeerd door Katarina GŁOWICKA en geregisseerd door Krystian LADA. Meerdere Poolse artiesten nemen deel aan deze voorstelling.

Unknown, I Live With You
 is ontwikkeld in samenwerking met Les Brigittines en wordt voorgesteld in de Kapel tijdens Nuit Blanche 2018 (in de nacht van 6 op 7 oktober), een populair kunstevenement dat door de Stad Brussel georganiseerd wordt. Een evenement dat tot doel heeft mensen samen te brengen en hen te laten kennismaken met ongewone en hedendaagse creaties in een warme en feestelijke sfeer, die zo des te meer kan bijdragen aan de ontdekking en verbazing van de bezoekers.

+++ op de site van The Airport Society | op de site van de Brigittines | op de site van Nuit Blanche 2018PRAKTISCHE INFORMATIE
>>> Brigittinekapel (Korte Brigittinenstraat 29, 1000 Bruxelles) – zie kaart
>>> zaterdag 6 oktober 2018 – 20u > 2u (aan een stuk door, toegang mogelijk om het halfuur)
>>> gratis


        Bezetting        
Freshta – schrijfster
Fattemah – schrijfster
Meena Z. – schrijfster
Roya – schrijfster
Krystian LADA – regisseur en concept
Natalia Kitamikado – kostuums en enscenering
Maarten Warmerdam – lichtdesign
Pim Dinghs – video designer & stage director’s assistant)
Alison Dujardin – stage manager
Gala Moody – dans

        Muzikale bezetting       
Pedro Beriso – muzikaal directeur
Raehann Bryce-Davis – mezzosopraan
Katarzyna GŁOWICKA – compositie, elektronische performance
Natania Hoffman – cello
Aleksandra KWIATKOWSKA – tweede viool
Lucia Lucas – bariton
Tomasz Aleksandr Plusa – eerste viool
Clara Sawada – viool
Małgorzata WALEWSKA – mezzo-sopraan

Gepland Muziek >Theater