31.03.2019 Literatuur

Olga Tokarczuk – Passa Porta Festival 2019

Poolse schrijfster Olga Tokarczuk gaat in gesprek met filosofe Alicja Gescinska tijdens de zevende editie van het Passa Porta Festival dat plaatsneemt van 28 t.e.m. 31 maart 2019. Meer dan 100 auteurs en artiesten komen samen in hartje Brussel voor een weekend vol interviews, debatten, gesprekken en ontmoetingen.

Tijdens de slotceremonie zal Olga Tokarczuk in primeur voor het publiek van Passa Porta voorlezen uit haar nieuwe roman in wording.                                                                                                                

PRAKTISCHE INFORMATIE
>>> Interview:

  • Wanneer? zondag 31 maart 2019 | 16:30 – 17:30
  • Waar? Beursschouwburg – Auguste Ortsstraat 20-28, 1000 Brussel – zie ” target=”_self”>kaart
  • Taal? Engels

>>> Lezing:
  • Wanneer: zondag 31 maart 2019 | 18:00 – 19:00
  • Waar: Ancienne Belgique, Anspachlaan 110, 1000 Brussel- zie ” target=”_self”>kaart
  • Taal: Pools met vertaling naar het Frans en Nederlands

>>> Tickets hier

                                                                                                                                   
Olga Tokarczuk is een van de belangrijkste Poolse auteurs van deze tijd. Tokarczuk publiceerde negen romans en drie verhalenbundels. Haar werk werd internationaal bekroond en vertaald in meer dan dertig talen. Tokarczuk won tweemaal de Nike-prijs, de grootste literaire prijs van Polen en won in 2018 de Man Booker International Prize voor haar werk De Rustelozen. Haar meest recente werk, De Jacobsboeken, over religie en godsdienstwaanzin stelt de huidige geïdealiseerde kijk op het Poolse verleden in vraag. Naast lof én een nieuwe Nike-prijs leverde De Jacobsboeken Tokarczuk ook een haatcampagne en zelfs bedreigingen uit nationalistische kringen op. 
                                                                                                                                   
Alicja Gescinska is schrijfster, filosofe en televisiemaakster. In 1988 vluchtte ze met haar ouders uit het communistische Polen om in België een nieuw leven op te bouwen. Gescinska promoveerde tot doctor in de filosofie aan de Universiteit van Gent en werkte aan Princeton University en Amherst College. In 2017 won ze de Debuutprijs met haar roman Een soort van liefde. Voor het Canvasprogramma Wanderlust trok Gescinska twee seizoenen lang de wereld rond voor gesprekken met hedendaagse denkers, kunstenaars en schrijvers.
                                                                                                                                   
Over Passa Porta
Het Passa Porta Festival viert de literatuur. Meer dan 100 Belgische en internationale auteurs en artiesten ontmoeten hun lezers tijdens een genereus weekend in hartje Brussel. Het Passa Porta Festival is een unieke kans om in korte tijd tal van schrijvers en andere lezers te ontmoeten. Luister naar verhalen, ga met elkaar in gesprek en neem een rugzak vol nieuwe ideeën mee naar huis. Neem ook de tijd om je boeken te laten signeren en van de stad te proeven. Brussel ademt literatuur, zeker tijdens het Passa Porta Festival !

 

Gepland Literatuur