13.09.2019 - 15.09.2019 Literatuur

Stripfeest 2019

De 9de editie van het Stripfeest vindt dit jaar plaats van 13 tot 15 september 2019 in het Warandepark te Brussel. Het Pools Instituut Brussel slaat de handen in elkaar met zeven andere leden van het EUNIC Brussels netwerk om deel te nemen aan het festival. Kom onze Poolse illustratoren en stripboek experten ontmoeten aan de EUNIC stand: Piotr Rosiński (curator, kunstenaar), Łukasz Chmielewski (hoofdredacteur van Aleja Komiksu), Anna Krztoń (illustrator) en Marek Oleksicki (illustrator)!

Het volledige programma en meer informatie over de activiteiten aan de EUNIC stand worden binnenkort gepubliceerd.

Over het Stripfeest
Sinds de creatie van het Stripfeest door visit.brussels in 2010 heeft het zich weten te ontpoppen tot een van de grootste stripboekenfestivals in Europa. Elk jaar trekt het Stripfeest ongeveer 100.000 bezoekers aan en stellen meer dan 250 illustratoren hun werk tentoon. 

Dit jaar gaat het Stripfeest door op 13, 14 en 15 september 2019 in het Warandepark te Brussel. Enkele nieuwigheden worden ingehuldigd, zoals een Schooldag op vrijdag 13 september 2019. De beurs zal het publiek al vroeger verwelkomen dan in het verleden: de deuren openen vrijdag om 10u00. Verder kan het publiek rekenen op de traditionele parade van reuzegrote ballonnen en een eindeloos aanbod aan gesprekken, workshops, signeersessies, tekensessies en veel andere activiteiten voor klein en groot.

>>> Meer informatie over het programma van het festival vindt u hier (volledig programma binnenkort beschikbaar)

Over EUNIC Brussels
EUNIC is de afkorting voor ‘European Union National Institutes for Culture’, een netwerk van nationale cultuurinstituten van lidstaten van de Europese Unie. Dit netwerk heeft als doel bij te dragen aan de culturele diversiteit binnen en buiten de EU door culturele dialoog en uitwisseling te ondersteunen en te versterken. EUNIC Brussels maakt deel uit van een netwerk van 90 EUNIC clusters die wereldwijd verspreid zijn. 

Dit jaar zal EUNIC Brussels vertegenwoordigd zijn op het Stripfeest door de cultuurinstituten en permanente vertegenwoordigingen van het Baskenland, Estland, Litouwen, Polen, Hongarije, Portugal, Finland en Isräel.

PRAKTISCHE INFORMATIE
>>> Wanneer: 13, 14 en 15 september 2019
>>> Openingsuren:
  • vrijdag 13/09 | 10:00 – 18:00 | Schooldag
  • zaterdag 14/09 | 10:00 – 20:00
  • zondag 15/09 | 10:00 – 18:00
>>> Waar: Warandepark – kaart
>>> GRATIS TOEGANG
>>> Meer informatie hier
>>> Facebook event

van tot
Gepland Literatuur