28.11.2019 - 10.12.2019 Film

Polish Film on Tour

Polish Film on Tour, een iniatief van het Pools Instituut in Düsseldorf, presenteert ,voor de achtste keer, een selectie van de succesvolste Poolse films van de afgelopen twee jaar, die grootse waardering hebben ontvangen op internationale filmfestivals in Berlijn, Toronto, Venetië en bij het Poolse publiek. De reeks presenteert de nieuwste trends in de Poolse cinema voor duitstalig publiek in Aachen, Bochum, Düsseldorf, Münster in Duitsland en St. Vith in België. 

Het programma van dit jaar omvat de films “Pokot” geregisseerd door Agnieszka Holland, “Córka trenera” geregisseerd door Łukasz Grzegorzek en “Corpus Christi” (“Boże Ciało”) geregisseerd door Jan Komasa.

  • “Pokot” – Agnieszka Holland
Janina Duszejko, een oudere vrouw, woont alleen in de Klodzko Vallei waar een reeks mysterieuze misdaden worden gepleegd. Duszejko is ervan overtuigd dat ze weet wie of wat de moordenaar is, maar niemand gelooft haar.   • Córka trenera” – Łukasz Grzegorzek
Het is een hete zomer. Maciej Kornet en zijn geliefde dochter Wiktoria vertrekken op reis door Polen. Ze bereiden zich voor op een lange reeks tennis toernooien. De twee hebben twaalf jaar lang samen getraind en zijn onafscheidelijk. Wiktoria volgt haar vaders programma nauwkeurig: een strict dieet, vermoeiende workouts, 100% focus. Ze is de routine langzaam zat en verlangt naar vrijheid..  • Corpus Christi” (“Boże Ciało”) – Jan Komasa
Gebaseerd op echte gebeurtenissen. Daniel had een spirituele openbaring terwijl hij zijn straf uitzat in een jeugdgevangenis voor een moord, maar zijn criminele achtergrond belemmert zijn ambitie om priester te worden zodra hij is vrijgelaten.
PRAKTISCHE INFORMATIE
> Waar? Kino Corso – Bahnhofstraße 14, 4780 St. Vith – kaart

> Wanneer? Begint telkens om 20:00 uur
– “Corpus Christi” – Jan Komasa: 28.11.2019
– “Pokot” – Agnieszka Holland: 05.12.2019
– “A Coach’s daughter” – Łukasz Grzegorzek : 10.12.2019

> Taal: Originele versie (Pools) met Duitse ondertitels 
> Tickets: 5,50€ – 7€

van tot
Gepland Film