15.05.2021 - 5.06.2021 Andere

Balletdanser en net afgestudeerd? Meld u aan voor de Golden Pointe Shoes 2021

In 2021 wordt voor de 14de keer de Golden PointeShoes competitie georganiseerd. Deze Poolse competitie voor best balletdanser is erg populair in de ballet community. Het begon bijna 20 jaar geleden. Toen was het bedoeld voor studenten van Poolse balletscholen, maar sinds 2008 komen jonge dansers van over de hele wereld erop af.  

Afgestudeerde balletdansers kunnen nog tot 5 juni 2021 aanmelden, individueel of via de balletschool. Om deel te nemen sturen ze 3 video’s op en vullen dit deelnameformulier in:  Golden Pointe Shoes application.

De jury van dit jaar bestaat uit befaamde leraren, dansers en choreografen. Dit jaar heeft een groots artistiek duet van dansers en dansleraren besloten om de jonge dansers te steunen als Ambassadeurs van de Golden Pointe Shoes: Shoko Nakamura, het icoon van het Japanse ballet en de Internationaal vermaarde Poolse danser Wieslaw Dudek.  

De competitie vindt volledig online plaats. De jury evalueert de ingezonden opnames in twee fases. In fase één beoordelen ze de klassieke en hedendaagse dans, waaruit een groep wordt gekwalificeerd die doorgaat. In fase twee selecteert de jury dan vijf dansers, die te zien zullen zijn op het streaming platform tijdens de finale op 20 juni 2021. Dan gaat het ook het gala door, dat andere jaren in Polen plaats vindt, maar dit jaar door de pandemie ook online wordt georganiseerd.  

Aanmelden kan nog tot 5 juni. Veel succes

 Meer info: www.goldenpointeshoes.com 

Facebook @goldenpointeshoes

Instagram @golden_pointe_shoes

van tot
Gepland Andere