14.11.2022 - 18.11.2022 Andere

De week van Buitenlandse Zaken 2022

In het kader van de Week van de Buitenlandse Zaken, die doorging tussen 14 en 18 november 2022, heeft het Pools Instituut een foto per dag gepubliceerd, die de diplomatieke relaties tussen Polen en België in het licht zetten, sinds 1919.

De topdag was 16 november, een dag die uitermate belangrijk is voor Poolse diplomaten en de werknemers van het ministerie van buitenlandse zaken. Het is de dag waarop Józef Piłsudski  in 1918 een telegram zond naar de wereldleiders om hen te informeren over de creatie van een onafhankelijke Poolse Staat.Maandag 14 november

Kopie van een nota van de Belgische minister van buitenlandse zaken Paul Hymans aan Alexander Riedl, délégé van de KNP, 6 maart 1919. © Archiwum Akt Nowych


Dinsdag 15 november 

Foto van de buitengewone gezant en de gevolmachtigde Poolse minister in België Jan Szembek (derde van links) in het gezelschap van Poolse diplomaten en van een Belgische generaal voor het overhandigen van de referentiebrieven aan koning Albert I van België, 11 november 1924.

 

Woensdag 16 november 

Georges Vaxelaire – Ereconsul van Polen in Brussel. Foto in diplomatisch uniform. © Narodowe Archiwum Cyfrowe


Donderdag 17 november 

Foto van de promotiestand van de Nationale Tentoonstelling op de Beurs in Brussel. Voor het paviljoen, van rechts naar links : de ereconsul in Brussel Georges Vaxelaire, de consul van de Republiek Polen in België Feliks Chiczewski, de vice-consul van de Republiek Polen Roman Kwiecień en senator Tadeusz Szułdrzyński, april 1929. © Narodowe Archiwum Cyfrowe


Vrijdag 18 november 

Gebouw in de Galliërslaan 29 te Brussel, gebouwd in 1912. In die tijd, tijdens de Tweede Poolse Republiek, was deze plaats de zetel van de Poolse delegatie in Brussel. Na de Tweede Wereldoorlog werd het de zetel van de Poolse Ambassade in Brussel. Nu huizen in het prachtige interieur van dit gebouw de salons van de Poolse Ambassade en de burelen van het Pools Instituut in Brussel. © Narodowe Archiwum Cyfrowe, foto van 1925 © Pools Instituut Brussel, foto van 2022

van tot
Gepland Andere