31.01.2023 Film, Programma

“Three Minutes – A Lengthening” van Bianca Stigter

In het kader van de International Holocaust Remembrance Day wordt op 31 januari 2023 in Bozar de film Three Minutes – A Lengthening, geregisseerd door Bianca Stigter, vertoond. De film is gebaseerd op een amateurfilm van 3 minuten van David Kurtz die een Joodse stad in Polen toont vóór de tragedie van de Holocaust in 1938.

Deze kostbare minuten worden van moment tot moment onderzocht om de menselijke verhalen te onthullen die in de film verborgen zitten, te beginnen met de reis van Glenn Kurtz om meer te weten te komen over de film van zijn grootvader. De documentaire leidt tot de ontdekking van mensen en plaatsen die uit de geschiedenis zijn gewist en helpt een overlevende van de Holocaust weer in contact te komen met zijn verloren kindertijd.

De film is gecoproduceerd door Steve McQueen en verteld door Helena Bonham Carter.

Deze film wordt vertoond dankzij het initiatief van IMAJ – Institut de la Mémoire Audiovisuelle Juive en het Pools Instituut in Brussel.

Gepland Film >Programma