1.04.2023 - 2.04.2023 Kunst, Literatuur, Programma

De Brusselse Boekenbeurs met Tina Oziewicz en Aleksandra Zając

Ter gelegenheid van de Foire du Livre 2023, de Brusselse boekenbeurs, verwelkomen we twee uitzonderlijke auteurs: Tina Oziewicz en Aleksandra Zając!

Ontdek hun troostende en rustgevende boeken.
Het zijn boeken om te bewaren, door te geven, met anderen te delen en als dierbaar geschenk aan te bieden.

Kun je je voorstellen wat gevoelens in hun vrije tijd doen??

“De 31 wezens waaruit dit verhaal bestaat zijn gevoelens. Het verhaal heeft geen kleuren, maar omvat een galerij van personages die worden afgebeeld in een reeks zachte grijstinten, die onmiddellijk empathie opwekken. Ze komen allemaal tot uiting in actie: Vreugde springt op een trampoline, Woede explodeert, Verdriet wikkelt zich in een deken, Dankbaarheid verwarmt, Hoop maakt boterhammen klaar voor onderweg… Liefde licht op. In eenvoudige, fijne zinnen wisselt de auteur registers af en nodigt uit tot introspectie en dialoog. Sommige beelden slaan de spijker op de kop, andere ontregelen, stellen vragen, stellen het begin van een verklaring of oplossing voor, of maken onderscheid tussen gevoelens die precies hetzelfde zijn. Maar gevoelens worden niet beoordeeld of geclassificeerd, ze handelen en bestaan, in ieder van ons.

Wie springt op en neer? door Tina Oziewicz & Aleksandra Zając.

Uitgegeven door Lannoo (Engelse versie door Pushkin Children’s Books, Franse versie door La Partie).


Kun je je voorstellen wat gevoelens met elkaar verbindt?

“Moed heeft een oudere zus die zij boven alles bewondert. Angst en Nieuwsgierigheid delen meer dan ze lijken. Wreedheid bereidt vergif voor dat bestemd is voor Vreugde, Geluk en Zorgeloosheid. Koppigheid reist nooit zonder zijn lijm en Onbeduidendheid ziet waarde in alles behalve zichzelf. In dit boek van Tina Oziewicz en Alekandra Zajac gaan de gevoelens niet langer aan elkaar voorbij, maar gaan de confrontatie met elkaar aan en onthullen ons wat ze delen en voelen. Acht filosofische en subtiele verhalen om in te duiken!”

La vie secrète des émotions, door Tina Oziewicz & Aleksandra Zając.
Vertaald uit het Pools naar het Frans door Lydia Waleryszak. Uitgegeven door La Partie.


Tina Oziewicz – De schrijfster
Een Poolse auteur, afgestuurd aan de Engelse faculteit van de Universiteit van Wroclaw. Ze heeft gewerkt als vertaler, docent en onderzoeker en heeft haar ware roeping gevonden in de kinderliteratuur. De meeste van haar boeken zijn uitgegeven door Dwie Siostry, een Poolse uitgeverij die bekend staat om haar gedurfde en veeleisende aanbod.

Aleksandra Zając – De illustrator
Een jonge Poolse grafisch ontwerper en illustrator. Wie springt op en neer?
Over het onzichtbare leven van gevoelens is haar eerste kinderboek. Haar werk trok de aandacht van uitgeverij Dwie Siostry tijdens de wedstrijd “Clairvoyant”, die om de twee jaar wordt georganiseerd om nieuw talent te ontdekken.


Programma
– workshops, tentoonstellingen, signeersessie –


Zaterdag 1 april 2023

11-12.30 uur – workshop (Pl/Fr) voor kinderen met signeersessie / inschrijving verplicht
📍 La Maison de la Littérature Jeunesse – Le Wolf
Tentoonstelling La vie secrète des émotions van 25 maart tot 25 april

15 tot 17.30 uur- signeersessie
📍 Librairie Filigranes (Kunstlaan 39, 1040 Brussel)

Zondag 2 april 2023

14.30-16.00 uur – signeersessie (stand Madrigall/Gallimard, Shed 2 – 220)
16-17 uur – workshop (Pl/Fr) voor kinderen (tentoonstellingsruimte, Shed 2 – 221)
📍 De Boekenbeurs – Tour & Taxis – Shed 2 


Tentoonstelling Wie springt op en neer? (” Nous, les émotions “) van 30 maart tot 2 april
Van donderdag 30 maart tot zondag 2 april van 10 tot 19 uur
Nocturne op vrijdag tot 22 uur.
📍
Tour & Taxis


TOEGANG GRATIS

 

van tot
Gepland Kunst >Literatuur >Programma