9.05.2023 Actualiteit, Aktualności, Andere

Europe Day 2023

Op de Dag van Europa, die elk jaar op 9 mei plaatsvindt, worden vrede en eenheid in Europa gevierd. De datum markeert de verjaardag van de historische “Verklaring van Schuman” waarin hij zijn idee uiteenzette voor een nieuwe vorm van politieke samenwerking in Europa, die oorlog tussen de Europese naties ondenkbaar zou maken. Schumans ideeën worden beschouwd als het begin van wat nu de Europese Unie is.

Op die dag zullen zowel het Justus Lipsius- als het Europagebouw van 10.00 tot 18.00 uur geopend zijn voor bezoekers.

In de Atriumruimte van het Justus Lipsiusgebouw zullen er stands van de lidstaten, waaronder Polen, zijn. Het Pools Instituut Brussel zal ook aanwezig zijn op de Poolse stand en zijn culturele activiteiten presenteren.

Meer informatie

Gepland Actualiteit >Aktualności >Andere