26.05.2023 - 29.05.2023 Actualiteit, Theater

Optreden “Untitled (Holding Horizon)” van de Poolse choreograaf Alex Baczyński-Jenkins op het Kunstenfestivaldesarts

Kunstenfestivaldesarts is een internationaal podiumkunstenfestival dat in het teken staat van hedendaags theater en dans, performance en beeldende kunst. Het festival vindt elk jaar plaats in Brussel, gedurende drie weken in mei. Tijdens het festival wordt de performance “Untitled (Holding Horizon)” van Alex Baczyński-Jenkins 4 keer worden opgevoerd in een Brusselse gymzaal die binnenkort wordt afgebroken.

“Licht en geluid veranderen constant van intensiteit, sfeer en volume en roepen steeds verschuivende associaties op. Een gelaagde soundscape shuffelt tussen gesyncopeerde zwermen insecten en vogels, liefdesliedjes, experimentele elektronica, dansmuziek en avantgarde uit de jaren ‘70.”

Alex Baczyński-Jenkins is een Poolse kunstenaar en choreograaf, geboren in 1987 in Londen. Hij presenteerde zijn voorstellingen op evenementen over de hele wereld, waaronder op de 58e Biënnale van Venetië in 2019. Zijn werken worden door critici geprezen – hij heeft onder meer de Frieze Artist Award en Arts Foundation Award gewonnen.

26 mei, 20:00 / 27 mei, 20:00 / 28 mei, 18:00 / 29 mei, 20:00
voor meer informatie & tickets

Performances met de steun van het Pools Instituut Brussel.

van tot
Gepland Actualiteit >Theater