13.06.2023 - 16.06.2023 Actualiteit

Samenvatting van het studiebezoek: Belgische academici in Warschau en Gdańsk

In juni heeft het Pools Instituut Brussel een studiebezoek georganiseerd voor afgevaardigden van de Faculteit Architectuur van de ULB aan de Vrije Universiteit Brussel. Het hoofddoel van dit bezoek was het faciliteren van ontmoetingen tussen vertegenwoordigers van Poolse universiteiten, in het bijzonder de Faculteit Architectuur van de Technische Universiteiten in Warschau en Gdańsk, met als doel het initiëren van samenwerking en het opzetten van internationale uitwisselingsprogramma’s voor zowel studenten als professoren. Het programma zat vol met hoogtepunten die de Poolse architectuur en cultuur onder de aandacht brachten en in een bredere pedagogische, sociale en culturele context plaatsten.

Bezochte plaatsen: Technische Universiteit van Warschau, Universiteitsbibliotheek van Warschau, POLIN Museum van de Geschiedenis van de Poolse Joden in Warschau, Technische Universiteit van Gdańsk, Museum van de Tweede Wereldoorlog in Gdansk, Europees Solidariteitscentrum in Gdańsk, Scheepswerf van Gdansk.

van tot
Gepland Actualiteit