30.09.2023 - 28.10.2023 Actualiteit, Kunst, Programma

Zomertank 2023: performance workshops met Zorka Wollny en Tevin Mulumba in Leuven

Dit jaar nodigen Out of Sight en Werktank ons uit om de herfstblues te weerstaan en de zomervibes te verlengen met de samenwerking rond de Zomertank 2023: ALL THAT WE HAVE HERE IS ALL THAT WE’VE ALWAYS HAD.

We verkennen de link tussen kunst, stedenbouw en architectuur, en de mogelijke sociale effecten die ze kunnen hebben op de manier waarop we gemeenschappen vormen, samenleven en ook weer uit elkaar gaan.

Op het programma staan talrijke ontmoetingen met kunstenaars en creatieve collectieve activiteiten, waaronder workshops met kunstenaar Zorka Wollny en rapper Tevin Mulumba getiteld “From 10 to 100”.

Tijdens de workshops ontdekken de deelnemers hoe ze hun stem op een verrassende manier kunnen gebruiken, door rapbars en coupletten te maken op basis van hun persoonlijke ervaringen. Samen met kunstenaar Zorka Wollny en rapper Tevin Mulumba werken de deelnemers aan verzen over de buurt, die op de openingsdag van Zomertank in openbare ruimtes rond Kessel-Lo gerapt zullen worden. Iedereen vanaf 18 jaar is welkom, ongeacht hun ervaring.

Schema:
Ontmoeting met kunstenaars:
30.09.2023, 14:00-18:00
Workshops:
19, 20, 23, 24, 27.10.2023, 18:00-20:30
Perfomance finale:
28.10.2023, 18:00-19:30

Locaties:
Workshops:
Ateliers Minnoye, Pieter Nollekensstraat 85, 3010 Kessel-Lo, Leuven
Perfomance finale:
in situ in Kessel-Lo

Meer info

Evenement ondersteund door het Pools Instituut Brussel.


Zorka Wollny (1980, geboren in Krakau, Polen) is schilder, performancekunstenaar en filmmaker. Ze creëert akoestische composities voor instellingen, fabrieken en lege gebouwen. Haar werken zijn wereldwijd gepresenteerd, o.a. op de Architectuur Biënnale Chicago; Biënnale Porto Allegre; De Appel, Amsterdam; Heroines of Sound Festival, Berlijn; International Studio and Curatorial Program, New York etc. Lees meer.

 

 

 

 

 

Tevin Mulumba is een producer, rapper, schrijver, mix- en opnametechnicus, workshoporganisator en curator uit België.

 

 

 

 

 

 

 Volg www.out-of-sight.be en www.werktank.org
en bekijk het volledige programma van Zomertank 2023

van tot
Gepland Actualiteit Kunst Programma