24.11.2023 - 2.12.2023 Actualiteit, Film, Programma

Kortfilmfestival Leuven: vertoning van de film “Be somebody” van Michał Toczek

Van 24 november tot 2 december is Leuven opnieuw het decor voor het grootste kortfilmfestival van België. Uit een recordaantal van 3.240 inzendingen uit 93 verschillende landen werden de beste films geselecteerd voor de Vlaamse en Europese competities.

De competities voor korte documentaires, animatiefilms en live-action fictie vormen niet alleen de kern van het festival, maar leveren filmmakers ook verschillende jury- en publieksprijzen op. Het publiek beslist dus mee wie er met een prijs naar huis gaat!

Het festival is niet alleen een smeltkroes voor jong filmtalent, maar ook een waar festijn van alles wat met korte film te maken heeft. Je ziet het korte werk van gevestigde namen in Big Names, Short Films, ervaart het opstijgen in de VR-vertoning ‘Floating with Spirits’; en in programma’s als Labo, Animation Nations en Comedy Shorts staat je echt een wervelwind te wachten. Ook voor kinderen (vanaf twee jaar) is er genoeg te doen. Dit jaar ligt de focus op Oostenrijk, in samenwerking met het festival Vienna Shorts, en ruimte en klimaatverandering worden belicht in twee themaprogramma’s.

Tijdens het festival, als onderdeel van de European Competition, wordt de film “Be Somebody” (2023) van de Poolse regisseur Michał Toczek gepresenteerd.

„Wiktor is elektricien. Wanneer zijn vrouw ontdekt dat hun appartement vroeger toebehoorde aan de voormalige elektricien en Poolse president Lech Wałęsa, maakt ze er een museum van. Dan wordt Wiktor geconfronteerd met Wałęsa’s nalatenschap.”

Kortfilmfestival Leuven
24 november – 2 december 2023

Vertoningen van “Be somebody” als onderdeel van Europese Competitie 
26 november, 22:00 | Tickets
30 november, 19:30 | Tickets *
*Bezocht door Michał Toczek (regisseur) & Olga Przylipiak (kostuumontwerper)

Bekijk het volledige programma

van tot
Gepland Actualiteit Film Programma