7.02.2024 Film, Programma

Belgische première van ‘Green border’ van regisseur Agnieszka Holland

Ontdek de première van de film GREEN BORDER van regisseur Agnieszka Holland.

De vertoning wordt gevolgd door een Q&A met de regisseur, acteurs Joely Mbundu, Jalal Altawil, Aboubakr Bensaihi en componist Frédéric Vercheval.

CZ/FR/BE/PO, 147′, 2023, VO ST FR/NL

Synopsis :

In de verraderlijke bossen die de zogenaamde ‘green border’ tussen Belarus en Polen vormen, belanden vluchtelingen die Europa via deze route proberen te bereiken. Belarus probeert de EU te ondermijnen door deze grensoversteek te stimuleren, terwijl Polen weigert ze toe te laten. En zo komen de vluchtelingen in een koud, moerassig niemandsland terecht, zonder eten en medische zorg. Als pionnen in een politiek spel worden de levens van de activistische Julia, grenswachter Jan en een Syrische familie met elkaar verweven.

Februari 7, 2024
19:30
Cinéma Palace
Boulevard Anspach 85, 1000 Brussel

Meer informatie | Tickets

 

Gepland Film Programma