14.09.2018 - 16.09.2018 Kunst, Literatuur

Poolse auteurs op het Stripfeest 2018

Zoals ieder jaar ontvangt het Warandepark ook nu weer het Stripfeest! Voor deze editie, die zal plaatsvinden in het weekend van 14 tot en met 16 september, hebben we ook weer enkele Poolse gasten uitgenodigd: Berenika KOŁOMYCKA (tekenares en schrijfster van de serie Tiny fox and great boar), Joanna KARPOWICZ (tekenares van o.a. Anastazja en Sour Apple), Magdalena LANKOSZ (maakte haar debuut met de verhaallijn voor Anastazja) en Michał HENSLOK (die uitgeverij Timof Comics vertegenwoordigt).


Aan de stand van EUNIC, in het internationaal paviljoen, zullen ze hun werk voorstellen en signeren, maar je kan er evengoed gewoon een praatje met hen slaan over hun werk of de Poolse strip!
Daarnaast zal Berenika Kołomycka ook nog een workshop geven, getiteld Colors and emotions in comicsJoanna Karpowicz zal op haar beurt deelnemen aan een panelgesprek over de strip wereldwijd. Gedurende het festival is er ook een tentoonstelling met een overzicht van het werk van de beide artiestes.PRAKTISCHE INFORMATIE
>>> Warandepark – zie kaart 
>>> vrije toegang

>>> vrijdag 14 september – 15u > 20u

>>> zaterdag 15 september – 10u > 20u

    • 14u – workshop Colors and emotions in comics, met Berenika Kołomycka: vertrekkende vanuit een zwart-wit stripverhaal, met neutrale helden, lege tekstballonnen en een leeg laatste kader, zullen de deelnemers lootjes trekken met woorden, zoals horror, S-F, romantiek, fantasie… Op basis hiervan vullen ze het verhaal verder aan met kleuren en woorden. Voor kinderen vanaf 9 jaar (in het Engels).
    • 15u – panelgesprek met Joanna Karpowicz: Estse, Letse, Roemeense, Hongaarse en Poolse artiesten en professionals zullen kort een overzicht geven van het verleden en het heden van de stripcultuur in hun respectievelijke landen, waarna een gemodereerde discussie volgt (in het Engels).

>>> zondag 16 september – 10u > 18u 

+++ www.stripfeest.be Stripfeest
Sinds visit.brussels in 2010 het Stripfeest in het leven riep, is het sterk geëvolueerd. Het initiatief werd gelanceerd na een Brussels themajaar rond de 9de kunst en is intussen goed voor jaarlijks 100.000 bezoekers en meer dan aanwezige 250 stripauteurs. Dit jaar vindt het Stripfeest zoals elk jaar opnieuw plaats in het Warandepark van 14 tot en met 16 september. Naast de al even traditionele ballonnenparade of de rally met voertuigen uit de bekendste stripverhalen, heeft het Stripfeest voor de liefhebbers ook conferenties, vertoningen, signeersessies en andere publieksactiviteiten op het programma gezet.EUNIC Brussels
EUNIC is de afkorting van European Union National Institutes for Culture. Dit netwerk wordt gevormd door de nationale culturele instituten uit gans Europa en heeft afdelingen in maar liefst meer dan 80 landen waaronder België onder de naam EUNIC Brussels. Haar doel is om de culturele diversiteit te versterken en bij te dragen aan de dialoog en uitwisseling tussen culturen.
De EUNIC stand wordt specifiek georganiseerd door de culturele instituten en officiële instellingen uit het Baskenland, Estland, Hongarije, Letland, Luxemburg, Portugal, Roemenië en Tsjechië. Samen vertegenwoordigen ze zowel hun eigen cultuur als de Europese cultuur.

 
van tot
Gepland Kunst Literatuur