17 czerwca, godz. 19.00 – The London Street Atelier, str. Puțul lui Zamfir 15, Bukareszt
Zapisy: reservations@thelondonstreetatelier.com. Koszty warsztatów: 80 euro na osobę.
Piotr Ślusarz to 27 letni szef kuchni. Doświadczenie zdobywał w londyńskich i hiszpańskich restauracjach takich jak Hibiscus, El Celler De Can Roca, L’Autre Pied, Pollen Street Social oraz pięcio gwiazdkowych hotelach Sheraton i Charlotte Street Hotel. Propaguje kuchnię klasyczną w nowoczesnym wydaniu – prostą, a jednocześnie elegancką. Nie lubi eksperymentować na ludziach, nie jest odkrywcą ale pasjonatem dobrego smaku. Posługuje się prostymi, ale sprawdzonymi kombinacjami.
Oprócz warsztatów w London Street Atelier, Piotr Ślusarz zostanie na dwa dni szefem kuchni Restauracji Hambar, przy Aviatorilor 31. W piątek, 19 czerwca, z okazji Nocy Instytutów Kultury przygotuje specjalne menu „Jabłko na Trzy Sposoby”, a w sobotę, 20 czerwca będzie tam serwował dania polskiej kuchni a’la carte.