4.10.2018 Literatuur

Jakub KORNHAUSER neemt deel aan TRANSPOESIE 2018

Jakub KORNHAUSER is één van de 8 auteurs die zijn uitgenodigd om hun werk te komen brengen ter gelegenheid van de negende editie van het TRANSPOESIE festival, op 4 oktober in biblioteek Muntpunt in Brussel. De Poolse dichter zal er in het gezelschap verkeren van de volgende collega-dichters: Juanjo Olasagarre (Baskenland), Vónbjørt Vang (Faeröer), Madara Gruntmane (Letland), Tom Nisse (Luxemburg), Ștefan Manasia (Roemenië), Stanka Hrastelj (Slovenië) en Kaan Murat Yanık (Turkije). De auteurs zullen hun gedichten in de originele versie voorlezen, terwijl een vertaling in het Frans en Nederlands op een scherm geprojecteerd wordt.

+++ Lees het gedicht van Jakub Kornhauser getiteld Kościół in zijn originele versie en ook in de Engelse (The Church), Franse (L’Église) en Nederlandse (De Kerk) vertaling op de site www.transpoesie.euPRAKTISCHE INFORMATIE
        Eerste poëzieavond in het kader van Transpoesie        
>>> BOZAR – zaal Terarken (Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel) – zie kaart
>>> woensdag 26 september – 20u
>>> 6€ | 4€ (u kan uw tickets online kopen)
>>> Naast een poëzielezing rond het thema van #metoo zal hier ook een optreden plaatsvinden van pianiste Grażyna Bienkowska samen met Daan.

Poëzieavond met Jakub Kornhauser        
>>> Muntpunt, Munt 6, 1000 Brussel – zie kaart
>>> donderdag 4 oktober – 20u
>>> gratis inkom
>>> registratie via deze link

Laatste poëzieavond in het kader van Transpoesie        
>>> BalassiInstituut – Culturele Dienst van de Hongaarse ambassade in Brussel, Treurenberg 10, 1000 Brussel – zie kaart
>>> donderdag 11 oktober – 20u
>>> gratis inkom

Deze drie avonden worden georganiseerd door EUNIC Brussels, de vereniging van Culturele Instituten van de Europese Unie in België.Jakub Kornhauser 
(1984) is een Poolse literatuurwetenschapper, dichter, essayist en vertaler. Hij is verbonden aan de Jagiellonische Universiteit in Krakau, waar hij oprichter is van de Onderzoeksgroep Avant-Garde. Auteur en redacteur van een tiental boeken, redacteur van enkele tijdschriften en publicatiereeksen. Hij vertaalt avant-gardistische literatuur uit het Frans, Roemeens en Servisch. Voor zijn dichtbundel Drożdżownia (De gistfabriek) mocht hij de Wisława Szymborskaprijs 2016 in ontvangst nemen. Recentelijk verscheen van hem nog de essaybundel Wolność krzepi (De vrijheid versterkt, 2018) en de monografie Awangarda. Strajki, zakłocenia, deformacje (Avant-garde. Stakingen, ontwrichtingen, vervormingen, 2017). Woont in Krakau.

BOZAR

Muntpunt 

Balassi Instituut 

Links

Eunic Brussels
Gepland Literatuur