Piotr Ślusarz to 27 letni szef kuchni. Doświadczenie zdobywał w londyńskich i hiszpańskich restauracjach takich jak Hibiscus, El Celler De Can Roca, L’Autre Pied, Pollen Street Social oraz pięcio gwiazdkowych hotelach Sheraton i Charlotte Street Hotel. Propaguje kuchnię klasyczną w nowoczesnym wydaniu – prostą, a jednocześnie elegancką. Nie lubi eksperymentować na ludziach, nie jest odkrywcą ale pasjonatem dobrego smaku. Posługuje się prostymi, ale sprawdzonymi kombinacjami.
Na Noc Instytutów zaproponował następujące menu:
- Consommé z jabłkiem i cydrem
- Kaczka na gałęzi jabłoni z wędzonym żelem i jęczmieniem
- Chrupiące jabłko z wanilią i kruchym ciastem z prażonej cykorii
Cena menu to 20 lei. Setka pierwszych gości zostanie poczęstowana także polskim cydrem. Wszyscy goście otrzymają kody promocyjne na bilety PLL LOT.
Piotr Ślusarz zostanie jednodniowym szefem kuchni w Restauracji Hambar także w sobotę, 20 czerwca, kiedy to, przez cały dzień będzie serwował polskie dania.
Partnerzy: Polskie Linie Lotnicze LOT, Restauracja Hambar