22.03.2019 - 6.05.2019 Aktuellt

Internationell affischtävling “BALTIC POSTER CONTEST 2019. Reduce, Reuse, Rethink!”

Polens utrikesministerium utlyser en internationell tävling om utformning av en affisch till det tionde årliga Forum för Europeiska unionens strategi för Östersjöregionen, som äger rum i Gdańsk 12-13 juni 2019.

Tävlingen är öppen för deltagare i åldern 18-35 år från de länder som deltar i EU:s Östersjöstrategi (Danmark, Estland, Finland, Lettland, Litauen, Polen, Sverige, Tyskland) samt Norge.

Tävlingsbidragen bör på något sätt ta upp de ämnen som behandlas på det tionde Forum för EU:s Östersjöstrategi i Gdańsk och innehålla orden: ”10th Annual Forum of the EU Strategy for the Baltic Sea Region, Gdańsk, Poland, 12-13 June 2019”. På affischen kan också (valfritt) förekomma mötestemat ”Reduce, Reuse, Rethink”, som är en del av logotypen för forumet.

Tävlingsarrangören delar ut följande priser till pristagare och hedersomnämnanden (max 7 personer):

1. Penningpriser till pristagarna:
    1:a pris 2000 euro
    2:a pris 1000 euro
    3:e pris 500 euro.
2. Utställning av vinnande och hedersomnämnda affischer under Forum i Gdańsk
3. Vinnande och hedersomnämnda affischer publiceras på EUSBSR:s hemsida

Prisutdelning till vinnare och hedersomnämnda äger rum under det tionde forum för EU:s Östersjöstrategi i Gdańsk, den 12 eller 13 juni 2019. Arrangören står för resekostnader (för resan till och från Polen samt för lokala transporter i Polen) och logi i samband med prisutdelningen.

Tävlingsbidrag ska skickas senast 6 maj 2019 till e-postadressen ddpk.sekretariat@msz.gov.pl

Vi ber deltagarna att läsa igenom tävlingsreglerna.

Mer information på engelska: https://www.gov.pl/web/diplomacy/baltic-poster-contest-2019

Varmt välkomna att delta i tävlingen!

from to
Scheduled Aktuellt

Två polska konstakademier från Szczecin och Kraków

Årets Stockholm Design Week sker mellan den 6 och 12 februari 2023 i Stockholm. Inom ramen för SDW anordnas bl.a. Stockholm Furniture Fair som äger rum 7-11 februari på Stockholmsmässan, Älvsjö. I år bjöds två polska konsthögskolor: Konstakademin i Szczecin (Akademia Sztuki w Szczecinie) och Jan Matejkos Konstakademi i Kraków (Akademia Sztuk Pięknych im. Jana Matejki w Krakowie) till att delta i den prestigefyllda sektionen av SFF - Greenhouse 2023!
06 02.2023 12 02.2023 Aktuellt, Design, Evenemang, Konst, Polsk konst

RE-ENCHANTING THEWORLD – Małgorzata Mirga-Tas i samtal

Den 26 februari kl. 12:00–13:30 på Göteborgs Konsthall äger ett möte med Małgorzata Mirga-Tas, Joanna Warsza och Wojciech Szymański rum, i samband med Małgorzata Mirga-Tas pågående soloutställning SUNO MANGIE DZIALAS /JAG HAR EN DRÖM på Göteborgs Konsthall. Utställningen och samtalet presenteras med stöd av Polska institutet i Stockholm. Fri entré!
26 02.2023 Aktuellt, Design, Evenemang, Konst

Bokreleasen för diktsamlingen “Det sanna livet”: En

I februari ges diktsamlingen “Det sanna livet” med poesi av Adam Zagajewski ut - en av de viktigaste polska poeterna - i svensk översättning av Irena Grönberg och förord av översättaren och litteraturkritikern Emi-Simone Zawall (Norstedts, 2023).
13 02.2023 Aktuellt, Evenemang, Litteratur