13.04.2019 Evenemang, Musik

Jazzkonsert med Dominika Depczyk

Dominika Depczyk är en sångerska med breda musikaliska intressen och en repertoar som rör sig kring genrer som smooth jazz och mainstreamjazz. Med sin spännande sångröst gör hon intressanta tolkningar av sångerna.

Dominika Depczyk har examen i sång från musikgymnasiet i Warszawa. Hon har fått första pris i Tyresö jazz & bluesklubbbs sångtävling och första pris i en poesitävling arrangerad av stiftelsen Młoda Polonia i Warszawa. Hon har skrivit några sångtexter som hon framför på konserten. Hon är bosatt i Stockholm, där hon intensivt och kreativt deltar i det polskspråkiga kulturlivet och även samarbetar med svenska musiker.

Dominika medverkade i den svensk-polska musikföreställningen Julsånger från Klimczok. I många år har hon samarbetat med musikteatergruppen Bagatela och uppträtt i de flesta av gruppens föreställningar. Förutom fina musikaliska insatser har hon också visat upp en tydlig scenisk talang. Tillsammans med andra polska artister i Sverige har hon uppträtt under julkonserter med bl a en polsk julsång från 1600-talet som hittats i Skoklosters polska samlingar.

Foto: Bogusław Rawiński

På programmet för denna konsert står folksånger, standardlåtar och nyskrivna låtar, allt i jazziga arrangemang av pianisten och kompositören Witold Robotycki. Hon har samarbetat med honom och med basisten Janusz Słotwiński ända sedan 2001.

En sång som många kommer att känna igen är Dwa serduszka, ledmotiv i Paweł Pawlikowskis Oscarsnominerade film Cold War.

Musiker:
Witold Robotycki – piano
Janusz Słotwiński – bas
Tomas Brockland – gitarr
Magnus Fritz – trummor

Biljetter: 190 kr

Biljetter kan reserveras på telefon 08-303094 eller på adress: teater.lederman@tele2.se eller dominikad@hotmail.com. De kan också köpas i teaterns kassa 2 timmar före konserten.

Konserten arrangeras i samarbete med Polska institutet.

Affisch: Tomek Rzepecki

Scheduled Evenemang Musik

Onlineutställning: Vita bussarna – åter till livet

Välkommen till Polska institutets nya onlineutställning "Vita bussarna – åter till livet" om aktionen Vita bussarna som Svenska Röda Korset organiserade våren 1945. Från och med den 2 november varje dag under de kommande 9 dagarna kommer vi att presentera en av utställningens alla delar online på vår Facebook.
02 11.2020 10 11.2020 Evenemang, Historia

6:e upplagan av REX Animation Film Festival

Polska institutet är glad att delta i årets REX Animation Film Festival. Välkommen till den 6:e upplagan av vår europeiska festival REX Animation Film Festival som äger rum 29 oktober - 1 november 2020 i Stockholm.
29 10.2020 01 11.2020 Evenemang, Film

Online: Chopinafton med Dorota Zarowiecka 🗓

Svensk-Polska föreningen i Uppsala och Stockholm i samverkan med Polska institutet inbjuder till Chopinafton med Dorota Zarowiecka, den 22 oktober kl 18.00.
22 10.2020 Evenemang, Musik