13.04.2019 Evenemang, Musik

Jazzkonsert med Dominika Depczyk

Dominika Depczyk är en sångerska med breda musikaliska intressen och en repertoar som rör sig kring genrer som smooth jazz och mainstreamjazz. Med sin spännande sångröst gör hon intressanta tolkningar av sångerna.

Dominika Depczyk har examen i sång från musikgymnasiet i Warszawa. Hon har fått första pris i Tyresö jazz & bluesklubbbs sångtävling och första pris i en poesitävling arrangerad av stiftelsen Młoda Polonia i Warszawa. Hon har skrivit några sångtexter som hon framför på konserten. Hon är bosatt i Stockholm, där hon intensivt och kreativt deltar i det polskspråkiga kulturlivet och även samarbetar med svenska musiker.

Dominika medverkade i den svensk-polska musikföreställningen Julsånger från Klimczok. I många år har hon samarbetat med musikteatergruppen Bagatela och uppträtt i de flesta av gruppens föreställningar. Förutom fina musikaliska insatser har hon också visat upp en tydlig scenisk talang. Tillsammans med andra polska artister i Sverige har hon uppträtt under julkonserter med bl a en polsk julsång från 1600-talet som hittats i Skoklosters polska samlingar.

Foto: Bogusław Rawiński

På programmet för denna konsert står folksånger, standardlåtar och nyskrivna låtar, allt i jazziga arrangemang av pianisten och kompositören Witold Robotycki. Hon har samarbetat med honom och med basisten Janusz Słotwiński ända sedan 2001.

En sång som många kommer att känna igen är Dwa serduszka, ledmotiv i Paweł Pawlikowskis Oscarsnominerade film Cold War.

Musiker:
Witold Robotycki – piano
Janusz Słotwiński – bas
Tomas Brockland – gitarr
Magnus Fritz – trummor

Biljetter: 190 kr

Biljetter kan reserveras på telefon 08-303094 eller på adress: teater.lederman@tele2.se eller dominikad@hotmail.com. De kan också köpas i teaterns kassa 2 timmar före konserten.

Konserten arrangeras i samarbete med Polska institutet.

Affisch: Tomek Rzepecki

Scheduled Evenemang Musik

Affischutställningen – 30-årsjubileum av Visegrádgruppen 🗓

Redan i 30 år har Visegrádgruppen (V4) möjliggjort ett tätt samarbete mellan de fyra centraleuropeiska länderna: Tjeckien, Slovakien, Ungern och Polen. Som grannländer har de liknande geopolitiska förutsättningar och dessutom är de sammanlänkade med varandra genom en gemensam historia, tradition, kultur och värderingar.
15 02.2021 18 02.2021 Evenemang, Konst

Design Talks 2021. Polsk-svenska konstnärer på Stockholm

Polska formgivare är en del av årets designvecka Stockholm Design Week! I samarbete med Design Sweden förberedde vi tre Design Talks där inbjudna gäster berättar om bl.a. designtrender, utmaningar för både nya och etablerade konstnärer samt om sidenmålning och om hur ett svenskt slott eller den slaviska mytologin kan bli en inspiration till projekt.
08 02.2021 14 02.2021 Design, Evenemang

Onlineföreställning: “Irena – ingen ängel” 🗓

Den här veckan, på onsdag den 27 januari, är det Förintelsens minnesdag då vi minns och hedrar offren för Förintelsen och dem som gjorde motstånd. En av dem som gjorde motståndet var den polska socialarbetaren Irena Sendler, född Krzyżanowska - Rättfärdig bland folken. Som medlem i organisationen Żegota smugglade hon ut 2500 judiska barn ur Warszawas getto under andra världskriget.
29 01.2021 Evenemang, Historia, Teater