16.10.2019 Evenemang, Film Capitol Bio, Sankt Eriksgatan 82, Stockholm

Polska filmklassiker på Capitol – Kniven i vattnet av Roman Polański 🗺

Filmserien är ett samarbete mellan Capitol och Polska institutet. Den 16 oktober visas tredje filmen i serien – Roman Polańskis första långfilm KNIVEN I VATTNET/NÓŻ W WODZIE.

Hösten 2019 visas fem polska filmklassiker på bio Capitol i Stockholm. Filmserien är ett samarbete mellan Capitol och Polska institutet.

Den 16 oktober visas tredje filmen i serien – Roman Polańskis första långfilm KNIVEN I VATTNET/NÓŻ W WODZIE med musik av Krzysztof Komeda. Roman Polanskis debutfilm, ett psykologiskt triangeldrama som utspelas under ett dygn på sjön. Andrzej och Krystyna är på väg till sin båt. De tar upp en liftare som de senare erbjuder att följa med ut på båtturen. Ombord börjar en slags svartsjukespel mellan de båda männen.

Detta är den första polska filmen som Oscarsnominerats i kategorin bästa icke-engelskspråkiga film.

Ett tillfälle att höra original versionen av Ballad för Bernt, komponerad för och framförd av den stora svenska saxofonisten Bernt Rosengren.

På polska med engelsk text.

Biljetter: https://www.capitolbio.se/filmerochbiljetter/870/

Scheduled Evenemang >Film
Capitol Bio, Sankt Eriksgatan 82, Stockholm Map

POLSKT TEMA I HANINGE KULTURHUS 🗓 🗺

Filmvisning med regissörsbesök, barnfilmsklassiker, konstutställning och en konstworkshop för barn är några av de saker som händer i Haninge kulturhus 29 september - 6 oktober. Allt är gratis men eftersom det är begränsat antal platser kräver vissa event biljett, eller medlemskap i Haninge Filmstudio. Hämta din biljett eller ditt medlemsskapskort i lånedisken på Biblioteket i Handen.
29 09.2023 06 10.2023 Aktuellt, Evenemang, Film, Konst, Litteratur

Utställningen ”Mamma, jag vill inte ha krig!”

Den 26 september - 14 oktober 2023 på Norrköpings stadsmuseum visas utställningen ”Mamma, jag vill inte ha krig!” tillsammans med dokumentärfilmen ”Erase the Nation” och ett verk av den polska konstnären Olek (Agata Oleksiak) och den unga ukrainska designern Artem Verakuta (inom samarbetet mellan UNESCO Creative City Norrköping och Katowice City of Gardens). Vernissage äger rum under Kulturnatten, den 30 september kl. 14.00 då bandet Ukrainian-Polish Orchestra uppträder.
26 09.2023 14 10.2023 Aktuellt, Evenemang, Historia

Ny utgåva av Furstinnan 🗓

Furstinnan - en biografi om drottning Katarina Jagellonica kommer ut i en ny utgåva, slutet av september 2023.
27 09.2023 Aktuellt, Evenemang, Historia