19.10.2019 Evenemang, Film

Maria Ornaf och Studio Munka på Uppsala internationella kortfilmfestival 🗺

Den polska film PIOŁUN av Maria Ornaf tävlar i internationella tävlingssektionen på Uppsala Internationella Kortfilmsfestival. I sektionen Docurama visas filmen LOVE 404 av Agata Baumgart och samtal med Michał Hudzikowski, Studio Munka.

Den polska film PIOŁUN av Maria Ornaf tävlar i internationella tävlingssektionen på Uppsala Internationella Kortfilmsfestival. Maria Ornaf gästar festivalen den 24 – 27 oktober. Mer info här.

I år har mer än 3500 kortfilmer från länder runt hela världen anmälts till den Internationella tävlingssektionen. De som valts ut tävlar om Uppsala Grand Prix, Uppsala kommuns filmpris till Ingmar Bergmans minne, Publikens pris samt att bli Uppsala Short Film Candidate inför 33:e European Film Awards 2020.

Uppsala Internationella Kortfilmfestival är erkänd av Academy of Motion Picture Arts and Sciences och vinnaren av Uppsala Grand Prix kan därmed bli nominerad till en Oscar. Festivalen är också erkänd av British Academy of Film and Television Arts, och brittiska spelfilmer som visas kan nomineras till BAFTA.

I sektionen DOCURAMA visas filmen LOVE 404 av Agata Baumgart. Mer info här.

GET RICH or DIE TRYING: Financial Opportunities for Talents:
Samtal/Diskussion med Michał Hudzikowski, Studio Munka (på engelska, fri entré)
torsdagen, den 24 oktober kl 15.00,
Grand, Trädgårdsgatan 5
Vilka finansieringsmöjligheter finns egentligen för svenska filmskapare? Och hur tillgängliga är de för debutanter? Vilka vägar kan en debutant gå för att finansiera sin första film? Med utgångspunkt i polska Studio Munkas finansieringsmodell för debuterande regissörer diskuterar representanter från Studio Munka och Oberoende Filmares Förbund modeller och tillvägagångssätt för filmare att finansiera sina projekt. Moderator: Olle Agebro (Draken Film, Fyrisbiografen). Mer info här.

Två filmer med polsk anknytning finns i den nationella tävlingen: MIN VÄRLD I DIN /MY WORLD IN YOURS av Jenifer Malmqvist med foto av Ita Zbroniec-Zajt och HARD ON av Joanna Rytel.

Biljetter säljs från 11 oktober på www.tickster.com. Förköp på Uppsala Stadsbibliotek 11-20 oktober. Under festivalveckan 21-27 oktober säljs biljetter på Grand (Trädgårdsgatan 5).

Mer info: http://www.shortfilmfestival.com/

from to
Scheduled Evenemang >Film
Uppsala Map