13.11.2019 Evenemang, Film Capitol Bio, Sankt Eriksgatan 82, Stockholm

Polska filmklassiker på Capitol – A Lonely Woman av Agnieszka Holland 🗺

Hösten 2019 visas fem polska filmklassiker på bio Capitol i Stockholm. Filmserien är ett samarbete mellan Capitol och Polska institutet. Den 13 november visas fjärde filmen i serien - A LONELY WOMAN / KOBIETA SAMOTNA av Agnieszka Holland.

A Lonely Woman är första film om ensamhet, längtan efter tillgivenhet och olycka.

Irena, en postleveransarbetare och ensamstående mamma kämpar med att hitta bostad, en berusad granne och en hjärtlös chef. Hon träffar en pensionär Jacek, som verkar vara nyckeln till hennes lycka.

Agnieszka Holland är en av de internationellt mest framgångsrika regissörerna sprungna ur den polska nya vågen. Efter filmstudier på den legendariska filmskolan i Prag i slutet av 60-talet arbetade hon som regiassistent, konstnärlig rådgivare och manusförfattare åt bland andra Andrzej Wajda och Krzysztof Kieślowski.

Visningen görs i samarbete med Polska Institutet.

Regi: Agnieszka Holland
Skådespelare: Maria Chwalibóg, Bogusław Linda, Sława Kwaśniewska
Språk: Polska
Undertexter: Engelska
Längd: 93 minuter
Produktionsår: 1981
Premiär: 1987

Biljetter här.

Scheduled Evenemang >Film
Capitol Bio, Sankt Eriksgatan 82, Stockholm Map

POLSKT TEMA I HANINGE KULTURHUS 🗓 🗺

Filmvisning med regissörsbesök, barnfilmsklassiker, konstutställning och en konstworkshop för barn är några av de saker som händer i Haninge kulturhus 29 september - 6 oktober. Allt är gratis men eftersom det är begränsat antal platser kräver vissa event biljett, eller medlemskap i Haninge Filmstudio. Hämta din biljett eller ditt medlemsskapskort i lånedisken på Biblioteket i Handen.
29 09.2023 06 10.2023 Aktuellt, Evenemang, Film, Konst, Litteratur

Utställningen ”Mamma, jag vill inte ha krig!”

Den 26 september - 14 oktober 2023 på Norrköpings stadsmuseum visas utställningen ”Mamma, jag vill inte ha krig!” tillsammans med dokumentärfilmen ”Erase the Nation” och ett verk av den polska konstnären Olek (Agata Oleksiak) och den unga ukrainska designern Artem Verakuta (inom samarbetet mellan UNESCO Creative City Norrköping och Katowice City of Gardens). Vernissage äger rum under Kulturnatten, den 30 september kl. 14.00 då bandet Ukrainian-Polish Orchestra uppträder.
26 09.2023 14 10.2023 Aktuellt, Evenemang, Historia

Ny utgåva av Furstinnan 🗓

Furstinnan - en biografi om drottning Katarina Jagellonica kommer ut i en ny utgåva, slutet av september 2023.
27 09.2023 Aktuellt, Evenemang, Historia