13.12.2019 Evenemang, Teater Tonsalen, Kyrkogårdsvägen 2, Huddinge

Gästspel på Tonsalen: Sláva och Chorea – arbetsdemonstration 🗺

Tillsammans ger teatergrupperna en arbetsdemonstration som avslutning på en veckas metodutbyte. Förenade av den unika blandningen av fysiska teater och sång fördjupar de sin förståelse. Sláva och Chorea redovisar i aktion och dialog vad som förenar grupperna;. och även olikheter i metodik mm.

Teatr CHOREA är en polsk grupp från Łódź bestående av konstnärer, performanceartister, musiker, dansare, skådespelare, teaterpraktiker och teaterteoretiker. Namnet kommer från en antik grekisk term som syftar på treenighet mellan musik, ord och rörelse. I början av sin verksamhet arbetade gruppen med forskning om dansens och musikens källor i den antika kulturen. Idag skapar den föreställningar som konfronterar tradition och nutid.

Teatern har utformat sin egen träning med övningar för kropp, röst och rytm, i par och i grupp. Målet är att utforska rörelse, ljud och ord som materia förenade i en integrerad helhet. En viktig del av verksamheten är arbete med marginaliserade grupper i samhället.

Teater Sláva är en fysisk och musikbaserad teater som gör föreställningar, konserter och pedagogik fyllt med röst och rörelse för barn som vuxna över hela världen.

Teater Sláva är en svensk fri teatergrupp som funnits och odlat sin särart i 25 år. Uttrycket är fysisk totalteater där sång, text, rörelse och energi blandas samman i visuellt starka bilder. Gruppen arbetar mycket med köruttryck i röst och rörelse, och med det solistiska i kontrast. Forskandet i den enskilda mänskliga förmågan och i gruppdynamikens kraft, i samarbetet och utbytet mellan kropp och röst har fört arbetet framåt. Att våga utmana sig själva tillsammans med publiken och därmed visa på människans inneboende möjligheter är ett av teaterns mål.

Arrangeras av Teater Sláva & Tonsalen med stöd av Polska institutet i Stockholm.

Biljetter: 100/50 kr, www.teaterslava.org
Info: 08-551 705 17, info@teaterslava.org

Mer info: https://teater-slava.squarespace.com/kalender3

Scheduled Evenemang Teater
Tonsalen, Kyrkogårdsvägen 2, Huddinge Map

Onlinevisning av föreställningen “Irena – ingen ängel”

Den 24 mars är det Nationella minnesdagen för polacker som räddade judar under den tyska ockupationen då vi minns de polska hjältarna från andra världskriget. En av dem var socialarbetaren Irena Sendler, född Krzyżanowska - Rättfärdig bland folken. Som medlem i organisationen Żegota smugglade hon ut 2500 judiska barn ur Warszawas getto under den nazityska ockupationen.
24 03.2021 Evenemang, Historia, Teater

Affischutställningen – 30-årsjubileum av Visegrádgruppen 🗓

Redan i 30 år har Visegrádgruppen (V4) möjliggjort ett tätt samarbete mellan de fyra centraleuropeiska länderna: Tjeckien, Slovakien, Ungern och Polen. Som grannländer har de liknande geopolitiska förutsättningar och dessutom är de sammanlänkade med varandra genom en gemensam historia, tradition, kultur och värderingar.
15 02.2021 18 02.2021 Evenemang, Konst

Design Talks 2021. Polsk-svenska konstnärer på Stockholm

Polska formgivare är en del av årets designvecka Stockholm Design Week! I samarbete med Design Sweden förberedde vi tre Design Talks där inbjudna gäster berättar om bl.a. designtrender, utmaningar för både nya och etablerade konstnärer samt om sidenmålning och om hur ett svenskt slott eller den slaviska mytologin kan bli en inspiration till projekt.
08 02.2021 14 02.2021 Design, Evenemang