7.07.2020 Aktuellt

Var med och fira Europeiska språkdagen!

I år firas Europeiska språkdagen i Stockholm lite senare, tisdagen den 29 september, med ett online språkcafé.

EU-kommissionen i Sverige kommer att webbsända ett ca två timmar långt program där ett tjugotal språk kommer att få presentera sig, t.ex. genom minispråkkurser i bl.a. polska, spanska, tjeckiska, franska, tyska och teckenspråk.

Det blir ett utmärkt tillfälle att prova på nya språk! Årets upplaga av det populära språkcaféet är ett gyllene tillfälle för skolklasser från högstadiet och gymnasiet i hela Sverige att följa det online. Programmet planeras även att spelas in, så att man kan titta på det även i efterhand. Mer information om bl.a. den exakta sändningstiden kommer vid ett senare tillfälle.

Som varje år anordnas det även en språktävling som vänder sig till elever på högstadiet och gymnasiet som deltar individuellt. Första pris är en språkresa! Uppgiften är att spela in en kort video (ca en minut lång) där ett valfritt grammatiskt fenomen förklaras på ett enkelt, roligt och förståeligt sätt. Lycka till!

Läs mer om Europeiska språkdagen i Stockholm på EU-kommissionens webbsida.

Moved Online Aktuellt

Zdzisław Beksińskis liv och verk 🗓

På måndagar under maj- och junimånad publicerade vi inlägg inom serien #måndagarmedBeksiński. Nu när serien är slut har vi här samlat ihop alla de intressanta fakta om Beksiński i en artikel.
17 07.2020 Aktuellt, Polsk konst

Midsommarnatten i Polen – Kupałanatten eller Sankt

Vissa av de gemensamma traditionerna som Polen och dess sina slaviska och skandinaviska syskon har verkar ha gamla hedniska rötter. Den mest kända av dem är antagligen Kupałanatten (Noc Kupały) som firas under årets kortaste natt, natten mot 22 juni. Denna natt tillägnas eld och vatten, månen och solen, kärlek och fruktbarhet. En höjdpunkt för alla älskare.
21 06.2020 22 06.2020 Aktuellt

Upptäck Polen 🗓

Modern arkitektur, enastående museer, rik natur, god mat och ett brett utbud av rekreation och kultur är starka skäl till att besöka Polen när nu världen börjar öppna sig igen. Under tiden kan du upptäcka Polen online och redan nu börja planera resan tack vare kampanjen #DiscoverPoland!
10 06.2020 Aktuellt