21.08.2020 - 26.08.2020 Evenemang, Film Karlskrona

Małgorzata Imielska på årets Carl International Film Festival

Årets program av Carl International Film Festival, 21-26 augusti i Karlskrona, är ett fyrverkeri av filmkonst och samtidigt en unik upplevelse för besökaren – den första i sitt slag. Över 30 filmer kommer visas för en båtburen publik i Saltö Fiskhamn.

I år riktar Carl International Film Festival blickarna innanför gränserna och presenterar en rad svenska klassiker och moderna filmer som en del av Fokusland filmprogram.

Ett utbud av nya långfilmer från Östersjöregionen visas på kvällarna som en del av programmet Baltic Sea Open medan fyra av dem tävlar i Baltic Sea Competition. Bland dem är dokumentärskaparen Małgorzata Imielskas spelfilmsdebut ”All for my mother”, en hjärtskärande berättelse om att aldrig ge upp oavsett vad du går igenom i livet. Filmen får sin Skandinaviska premiär på CIFF och kommer att visas i söndagens tävlingsprogram, den 23 augusti kl 18.00. 

På söndagen ges också möjlighet att ställa frågor till regissören Małgorzata Imielska som är med festivalen online. 

Filmen presenteras i samarbete med Polska institutet i Stockholm.

Mer information och hela programmet: https://ciff.se/ 

from to
Scheduled Evenemang Film
Karlskrona Map

Herr Klex akademi på Kulturnatt Stockholm 2021

Besök den magiska skolan. Under årets Kulturnatt kan du upptäcka Jan Brzechwas magiska barnboksklassiker från Polen “Herr Klex akademi” där eleverna upplever många fantastiska äventyr. Du kan få veta mer om den spännande historien samt om arbetet med den svenska versionen av boken som publicerades av Atrium Förlag. I år är det 75 år sedan boken utkom i Polen.
24 04.2021 Evenemang, Litteratur

3:e onlinevisning av föreställningen “Irena – ingen

Den 19 april är minnesdagen för början av Upproret i Warszawas getto 1943 och för Förintelsens offer. I samband med det vill vi påminna om en av de polska hjältarna som räddade judar under andra världskriget, socialarbetaren Irena Sendler, född Krzyżanowska – utnämnd till Rättfärdig bland folken. Som medlem i organisationen Żegota smugglade hon ut judiska barn ur Warszawas getto under den nazityska ockupationen.
19 04.2021 Evenemang, Historia, Teater

“Vi är en ordbok och andra dikter”

”Vi är en ordbok och andra dikter” är en diktsamling av den polska poeten Krystyna Dąbrowska i översättning och urval av Irena Grönberg, utgiven av Ellerströms förlag. Vi rekommenderar varmt!
14 04.2021 Aktuellt, Evenemang, Litteratur