21.08.2020 - 26.08.2020 Evenemang, Film Karlskrona

Małgorzata Imielska på årets Carl International Film Festival

Årets program av Carl International Film Festival, 21-26 augusti i Karlskrona, är ett fyrverkeri av filmkonst och samtidigt en unik upplevelse för besökaren – den första i sitt slag. Över 30 filmer kommer visas för en båtburen publik i Saltö Fiskhamn.

I år riktar Carl International Film Festival blickarna innanför gränserna och presenterar en rad svenska klassiker och moderna filmer som en del av Fokusland filmprogram.

Ett utbud av nya långfilmer från Östersjöregionen visas på kvällarna som en del av programmet Baltic Sea Open medan fyra av dem tävlar i Baltic Sea Competition. Bland dem är dokumentärskaparen Małgorzata Imielskas spelfilmsdebut ”All for my mother”, en hjärtskärande berättelse om att aldrig ge upp oavsett vad du går igenom i livet. Filmen får sin Skandinaviska premiär på CIFF och kommer att visas i söndagens tävlingsprogram, den 23 augusti kl 18.00. 

På söndagen ges också möjlighet att ställa frågor till regissören Małgorzata Imielska som är med festivalen online. 

Filmen presenteras i samarbete med Polska institutet i Stockholm.

Mer information och hela programmet: https://ciff.se/ 

from to
Scheduled Evenemang Film
Karlskrona Map

44:e upplagan av Göteborg Film Festival 🗓

Göteborg Film Festival är det största filmevenemanget i Norden. Den 44:e upplagan av festivalen kommer att äga rum den 29 januari - 8 februari 2021.
29 01.2021 08 02.2021 Evenemang, Film

KIDS V4 – filmdagar med animerade filmer

I samband med Polens ordförandeskap i Visegrádgruppen (V4) f.o.m. den 1 juli i år och V4-gruppens kommande 30-årsjubileum hälsar Polska institutet i Stockholm alla barn och ungdomar välkomna till onlinevisningar av animerade filmer för barn, KIDS V4, den 28 – 30 december 2020.
28 12.2020 30 12.2020 Evenemang, Film

“Med Chopin i Marcelina Czartoryskas salong” –

Bland Frédéric Chopins kompositioner har musikstycken som inspirerats av salongsdanser en framträdande plats. Chopin, som själv var en duktig dansare och var ofta sedd i salonger och på baler i Warszawa, Wien och Paris, kunde på ett träffande och samtidigt kreativt sätt återge dansernas karaktär i sin musik.
29 12.2020 Evenemang, Musik