21.08.2020 - 26.08.2020 Evenemang, Film Karlskrona

Małgorzata Imielska på årets Carl International Film Festival

Årets program av Carl International Film Festival, 21-26 augusti i Karlskrona, är ett fyrverkeri av filmkonst och samtidigt en unik upplevelse för besökaren – den första i sitt slag. Över 30 filmer kommer visas för en båtburen publik i Saltö Fiskhamn.

I år riktar Carl International Film Festival blickarna innanför gränserna och presenterar en rad svenska klassiker och moderna filmer som en del av Fokusland filmprogram.

Ett utbud av nya långfilmer från Östersjöregionen visas på kvällarna som en del av programmet Baltic Sea Open medan fyra av dem tävlar i Baltic Sea Competition. Bland dem är dokumentärskaparen Małgorzata Imielskas spelfilmsdebut ”All for my mother”, en hjärtskärande berättelse om att aldrig ge upp oavsett vad du går igenom i livet. Filmen får sin Skandinaviska premiär på CIFF och kommer att visas i söndagens tävlingsprogram, den 23 augusti kl 18.00. 

På söndagen ges också möjlighet att ställa frågor till regissören Małgorzata Imielska som är med festivalen online. 

Filmen presenteras i samarbete med Polska institutet i Stockholm.

Mer information och hela programmet: https://ciff.se/ 

from to
Scheduled Evenemang >Film
Karlskrona Map

POLSKT TEMA I HANINGE KULTURHUS 🗓 🗺

Filmvisning med regissörsbesök, barnfilmsklassiker, konstutställning och en konstworkshop för barn är några av de saker som händer i Haninge kulturhus 29 september - 6 oktober. Allt är gratis men eftersom det är begränsat antal platser kräver vissa event biljett, eller medlemskap i Haninge Filmstudio. Hämta din biljett eller ditt medlemsskapskort i lånedisken på Biblioteket i Handen.
29 09.2023 06 10.2023 Aktuellt, Evenemang, Film, Konst, Litteratur

Utställningen ”Mamma, jag vill inte ha krig!”

Den 26 september - 14 oktober 2023 på Norrköpings stadsmuseum visas utställningen ”Mamma, jag vill inte ha krig!” tillsammans med dokumentärfilmen ”Erase the Nation” och ett verk av den polska konstnären Olek (Agata Oleksiak) och den unga ukrainska designern Artem Verakuta (inom samarbetet mellan UNESCO Creative City Norrköping och Katowice City of Gardens). Vernissage äger rum under Kulturnatten, den 30 september kl. 14.00 då bandet Ukrainian-Polish Orchestra uppträder.
26 09.2023 14 10.2023 Aktuellt, Evenemang, Historia

Ny utgåva av Furstinnan 🗓

Furstinnan - en biografi om drottning Katarina Jagellonica kommer ut i en ny utgåva, slutet av september 2023.
27 09.2023 Aktuellt, Evenemang, Historia