10.10.2020 Bez kategorii Zita Folkets Bio, Birger Jarlsgatan 37, Stockholm

Samtal med regissörerna Maria Wider och Magda Strzyżyńska

Varmt välkommen till samtal med specialgäster på årets Kinoteka Stockholm:


Maria Wider

Diplom i psykologi vid Jagellonska Universitetet i Kraków och Freie Universität i Berlin samt regi vid Filmhögskolan i Gdynia. Under årslånga vistelsen i Malta spelade hon in kortfilmsdokumentären ”Maltańczycy” (2017), om polska emigrangter på ön. Kortfilmen ”We mnie” / ”Within me” är hennes diplomfilm.


Magda Strzyżyńska

Utbildad i målefi vid konstationen, Nicolaus Copernicus Universitet i Toruń samt regi vid Filmskolan i Gdynia. Har tidigare regisserat dokumentärfilmen ”Portret Jerzego” samt diplomfilmen ”Dzień jak co dzień”. Regiassistent till Maria Widers film ”We mnie” / ”Within me”.


Samtal: lördag 10 oktober 2020 kl 16.55 på Zita Folkets BioKINOTEKA STOCKHOLM | OM KINOTEKA | PROGRAM
Scheduled Bez kategorii
Zita Folkets Bio, Birger Jarlsgatan 37, Stockholm Map

Studieresan del två- i Stanisławas fotspår, i

Johanna Söderlund, Henrik Norrthon och Polska Institutets direktör Pawel Ruszkiewicz åker runt i Polen. I de fyra filmerna som kommer att presenteras får du se hur Polen hjälper Ukraina och hur ukrainare bor i Tarnów och Leszno.
30 05.2022 10 06.2022 Aktuellt, Bez kategorii, Galleri