23.10.2020 Evenemang, Musik Hagateatern, Södra Allégatan 2 A, Göteborg

Jazzpianisten Krzysztof Kobyliński i Göteborg

Den 23 oktober kl 19 är det Jazz på Hagateatern, pärlan vid Järntorget i Göteborg. Det är premiärkväll för MUKO jazzklubb.
På grund av den riskfyllda situationen med coronaviruset & coronarestriktioner har Krzysztof Kobyliński fått ställa in sin medverkan i MUKO Sweden s jazzkväll på Hagateatern i Göteborg den 23 oktober kl 19. Hans konsert skjuts upp till nästa år, när omständigheterna tillåter. Vi återkommer med detaljer.


MUKO jazzklubb firar det nyköpta pianot med en pianokväll med två fina pianister: Göteborgs egna Naoko Sakata samt ett unikt framträdande av den polske pianisten Krzysztof Kobyliński, som uppträder i Göteborg med stöd av Polska institutet i Stockholm.

Krzysztof Kobyliński är en framgångsrik polsk pianist och tonsättare inom jazz, ethno samt neoklassisk och elektronisk musik. Han är grundare och konstnärlig ledare av kulturcentret Centrum Kultury Jazovia i Gliwice. I Gliwice 2010 startade han jazzfestivalen Palm Jazz och året 2014 festivalen Filharmonia. Han har släppt många album och samarbetat med en lång rad spännande musiker, t ex Stanisław Drzewiecki, Bill Evans, Richard Galiano,  Adam Makowicz, Branford Marsalis, Yasushi Nakamura, Zbigniew Namysłowski, Janusz Olejniczak, Mike Stern och Miroslav Vitouš.

Fri entré!

Mer information hittar ni här: https://www.facebook.com/events/636648923928602/


Foto 1: Michał Buksa

Cancelled Evenemang Musik
Hagateatern, Södra Allégatan 2 A, Göteborg Map

Herr Klex akademi på Kulturnatt Stockholm 2021

Besök den magiska skolan. Under årets Kulturnatt kan du upptäcka Jan Brzechwas magiska barnboksklassiker från Polen “Herr Klex akademi” där eleverna upplever många fantastiska äventyr. Du kan få veta mer om den spännande historien samt om arbetet med den svenska versionen av boken som publicerades av Atrium Förlag. I år är det 75 år sedan boken utkom i Polen.
24 04.2021 Evenemang, Litteratur

3:e onlinevisning av föreställningen “Irena – ingen

Den 19 april är minnesdagen för början av Upproret i Warszawas getto 1943 och för Förintelsens offer. I samband med det vill vi påminna om en av de polska hjältarna som räddade judar under andra världskriget, socialarbetaren Irena Sendler, född Krzyżanowska – utnämnd till Rättfärdig bland folken. Som medlem i organisationen Żegota smugglade hon ut judiska barn ur Warszawas getto under den nazityska ockupationen.
19 04.2021 Evenemang, Historia, Teater

“Vi är en ordbok och andra dikter”

”Vi är en ordbok och andra dikter” är en diktsamling av den polska poeten Krystyna Dąbrowska i översättning och urval av Irena Grönberg, utgiven av Ellerströms förlag. Vi rekommenderar varmt!
14 04.2021 Aktuellt, Evenemang, Litteratur