23.10.2020 Evenemang, Musik Hagateatern, Södra Allégatan 2 A, Göteborg

Jazzpianisten Krzysztof Kobyliński i Göteborg

Den 23 oktober kl 19 är det Jazz på Hagateatern, pärlan vid Järntorget i Göteborg. Det är premiärkväll för MUKO jazzklubb.
På grund av den riskfyllda situationen med coronaviruset & coronarestriktioner har Krzysztof Kobyliński fått ställa in sin medverkan i MUKO Sweden s jazzkväll på Hagateatern i Göteborg den 23 oktober kl 19. Hans konsert skjuts upp till nästa år, när omständigheterna tillåter. Vi återkommer med detaljer.


MUKO jazzklubb firar det nyköpta pianot med en pianokväll med två fina pianister: Göteborgs egna Naoko Sakata samt ett unikt framträdande av den polske pianisten Krzysztof Kobyliński, som uppträder i Göteborg med stöd av Polska institutet i Stockholm.

Krzysztof Kobyliński är en framgångsrik polsk pianist och tonsättare inom jazz, ethno samt neoklassisk och elektronisk musik. Han är grundare och konstnärlig ledare av kulturcentret Centrum Kultury Jazovia i Gliwice. I Gliwice 2010 startade han jazzfestivalen Palm Jazz och året 2014 festivalen Filharmonia. Han har släppt många album och samarbetat med en lång rad spännande musiker, t ex Stanisław Drzewiecki, Bill Evans, Richard Galiano,  Adam Makowicz, Branford Marsalis, Yasushi Nakamura, Zbigniew Namysłowski, Janusz Olejniczak, Mike Stern och Miroslav Vitouš.

Fri entré!

Mer information hittar ni här: https://www.facebook.com/events/636648923928602/


Foto 1: Michał Buksa

Cancelled Evenemang Musik
Hagateatern, Södra Allégatan 2 A, Göteborg Map

100-årsminnet av den polska poeten Krzysztof Kamil

Den 22 januari i år är det 100 år sedan Krzysztof Kamil Baczyński, den legendariska polska poeten som tillhörde den så kallade Columbus-generationen, föddes. I år har han utnämnts till en av årets litterära hedersjubilarer i Polen.
22 01.2021 Evenemang, Historia, Litteratur

44:e upplagan av Göteborg Film Festival 🗓

Göteborg Film Festival är det största filmevenemanget i Norden. Den 44:e upplagan av festivalen kommer att äga rum den 29 januari - 8 februari 2021.
29 01.2021 08 02.2021 Evenemang, Film

KIDS V4 – filmdagar med animerade filmer

I samband med Polens ordförandeskap i Visegrádgruppen (V4) f.o.m. den 1 juli i år och V4-gruppens kommande 30-årsjubileum hälsar Polska institutet i Stockholm alla barn och ungdomar välkomna till onlinevisningar av animerade filmer för barn, KIDS V4, den 28 – 30 december 2020.
28 12.2020 30 12.2020 Evenemang, Film