23.10.2020 Evenemang, Musik Hagateatern, Södra Allégatan 2 A, Göteborg

Jazzpianisten Krzysztof Kobyliński i Göteborg

Den 23 oktober kl 19 är det Jazz på Hagateatern, pärlan vid Järntorget i Göteborg. Det är premiärkväll för MUKO jazzklubb.
På grund av den riskfyllda situationen med coronaviruset & coronarestriktioner har Krzysztof Kobyliński fått ställa in sin medverkan i MUKO Sweden s jazzkväll på Hagateatern i Göteborg den 23 oktober kl 19. Hans konsert skjuts upp till nästa år, när omständigheterna tillåter. Vi återkommer med detaljer.


MUKO jazzklubb firar det nyköpta pianot med en pianokväll med två fina pianister: Göteborgs egna Naoko Sakata samt ett unikt framträdande av den polske pianisten Krzysztof Kobyliński, som uppträder i Göteborg med stöd av Polska institutet i Stockholm.

Krzysztof Kobyliński är en framgångsrik polsk pianist och tonsättare inom jazz, ethno samt neoklassisk och elektronisk musik. Han är grundare och konstnärlig ledare av kulturcentret Centrum Kultury Jazovia i Gliwice. I Gliwice 2010 startade han jazzfestivalen Palm Jazz och året 2014 festivalen Filharmonia. Han har släppt många album och samarbetat med en lång rad spännande musiker, t ex Stanisław Drzewiecki, Bill Evans, Richard Galiano,  Adam Makowicz, Branford Marsalis, Yasushi Nakamura, Zbigniew Namysłowski, Janusz Olejniczak, Mike Stern och Miroslav Vitouš.

Fri entré!

Mer information hittar ni här: https://www.facebook.com/events/636648923928602/


Foto 1: Michał Buksa

Cancelled Evenemang Musik
Hagateatern, Södra Allégatan 2 A, Göteborg Map

Onlineutställning: Vita bussarna – åter till livet

Välkommen till Polska institutets nya onlineutställning "Vita bussarna – åter till livet" om aktionen Vita bussarna som Svenska Röda Korset organiserade våren 1945. Från och med den 2 november varje dag under de kommande 9 dagarna kommer vi att presentera en av utställningens alla delar online på vår Facebook.
02 11.2020 10 11.2020 Evenemang, Historia

6:e upplagan av REX Animation Film Festival

Polska institutet är glad att delta i årets REX Animation Film Festival. Välkommen till den 6:e upplagan av vår europeiska festival REX Animation Film Festival som äger rum 29 oktober - 1 november 2020 i Stockholm.
29 10.2020 01 11.2020 Evenemang, Film

Online: Chopinafton med Dorota Zarowiecka 🗓

Svensk-Polska föreningen i Uppsala och Stockholm i samverkan med Polska institutet inbjuder till Chopinafton med Dorota Zarowiecka, den 22 oktober kl 18.00.
22 10.2020 Evenemang, Musik