9.10.2020 - 10.10.2020 Aktuellt, Galleri

Tack för årets Kinoteka festival!

Den 9 oktober 2020 öppnades den 11:e upplagan av den polska filmfestivalen Kinoteka Stockholm på Zita Folkets Bio i Stockholm.

Festivalen börjades med en rörande film DON’T CHANGE THE SUBJECT av Hubert Patynowski och en inspirerande film House of Writers av Marek Gajczak.

Efter den första filmen samtalade skådespelerska, Nathalie Czarnecki med regissören Hubert Patynowski om hur filmen kom till och varifrån han fick sin inspiration. Han avslöjade även lite om sina framtidsplaner.

I lördags var Kinoteka Stockholm festivalens sista dag. Vi började med den rörande filmen WITHIN ME av Maria Wider.

Efter filmen samtalade Nathalie Czarnecki med filmens regissör om hur filmen kom till och om abort som är ett av filmens tema och en viktig fråga nuförtiden. Maria Wider avslöjade även lite om sina framtidsplaner.

Festivalen avslutades med Maciej Pieprzycas mycket emotionella långfilm ICARUS. THE LEGEND OF MIETEK KOSZ med vacker musik av Leszek Możdżer.

Tack för årets Kinoteka festival! Stort tack till alla som kom och på något sätt har bidragit!

Tack till våra festivalgäster: regissörerna Hubert Patynowski, Maria Wider och Magda Strzyżyńska.

Tack till våra samarbetspartners: AMA Film Academy, Gdyńska Szkoła Filmowa, Krakow Film Klaster, Intramovies och Zita Folkets Bio.

Även om årets filmfestival var ett slutet arrangemang, är vårt mål att sprida polsk kvalitetsfilmer till publik i Sverige. Så håll utkik på nästa år. Vi hoppas att få träffa er då och tillsammans njuta av festivalen.

from to
Scheduled Aktuellt Galleri

Andrzej Sapkowskis hela fantasyserien på svenska 🗓

Underbara nyheter för alla som älskar fantasy och spännande äventyr! Nu finns hela serien om åtta böcker av fantasysagan Witcher av den polska författaren Andrzej Sapkowski om häxkarlen Geralt ute i sin helhet på svenska.
13 09.2021 Aktuellt

I år är Stanisław Lems år! 🗓

Den 12 september 1921, i Lwów, i dåvarande Polen, föddes Stanisław Lem, den främsta representanten för den polska science fiction-litteraturen och en av världens mest lästa science fiction-författare.
12 09.2021 Aktuellt

Fotoreportage: Författarsamtal med Krystyna Dąbrowska 🗓

Den 2 september på Bonniers Konsthall ägde rum ett spännande författarsamtal mellan Krystyna Dąbrowska, Irena Grönberg och Jonas Ellerström. De pratade bl.a. om Krystynas poesi, om hur den påverkades av pandemin och generellt om den polska litterära traditionen.
02 09.2021 Aktuellt, Galleri