19.10.2020 - 25.10.2020 Aktuellt Uppsala

39:e upplagan av Uppsala Kortfilmfestival

Uppsala Kortfilmfestival, som är Sveriges enda renodlade kortfilmfestival och främsta arena för internationell kortfilm, äger rum 19-25 oktober 2020.

Festivalprogrammet med 250 av världens bästa kortfilmer består av flera olika sektioner. På festivalen visas två polska filmproduktioner:

  • Ballast av Daniel Howlid (2020, Polen/Norge)
  • I’m here av Julia Orlik (2020, Polen)

På festivalens onlinetjänst Kortfilmfestivalen Play kan du se polska filmer tillsammans med hela festivalprogrammet hemifrån för endast 90 kronor. Playtjänsten är tillgänglig från hela Sverige och kan användas under hela festivalveckan.

Läs mer om Kortfilmfestivalen: https://shortfilmfestival.com/

from to
Scheduled Aktuellt
Uppsala Map

Fotoreportage: Vernissage av utställningen Helige Johannes Paulus

Sedan år 1971 är kyrkan på Fjällgatan centrum för S:t Sigfrids katolska församling i Borås. I söndags invigdes där en utställning Helige Johannes Paulus II – 100 år.
22 11.2020 Aktuellt, Galleri

Foreign Service Day 2020 🗓

“As the Commander-in-Chief of the Polish Army, I hereby notify belligerent and neutral governments and nations of the existence of an Independent Polish State, within all the territories of the united Poland” – with these words Józef Piłsudski addressed the heads of world powers and notified them about the formation of the Second Polish Republic.
16 11.2020 Aktuellt

National Independence Day 🗓

On 11 November 1918, 102 years ago, Poland regained its independence. On this day, after his release from the Magdeburg Fortress, Józef Piłsudski took over military command from the Regency Council and, three days later, assumed supreme authority over civilian matters, to finally “as Commander-in-Chief of the Polish Army [...] notify belligerent and neutral governments and nations” of the reappearance of “the reborn and independent Republic of Poland” on the map. After 123 years of captivity, Poland became a sovereign and internationally recognised state.
11 11.2020 Aktuellt