11.11.2020 Evenemang, Musik, Teater

PADDYMANIA – en konsert med låtar ur musikalen VIRTUOSO

I samband med Polens självständighetsdag som firas årligen den 11 november för att uppmärksamma att Polen återupprättade sin självständighet 1918, efter 123 år av delningar, vill vi rekommendera PADDYMANIA.

PADDYMANIA är en konsert med låtar ur musikalen VIRTUOSO som tillägnas Ignacy Jan Paderewski, en av polska självständighetsfäder, den enastående pianisten och kompositören som var också en framstående politiker och premiärminister.

Musikalen som skrivits av Matthew Hardy hade sin urpremiär den 12 september 2020 på Musikteatern i Poznań.

Paddymania är beteckningen på det hysteriska intresset i USA för hundra år sedan för Ignacy Jan Paderewski, polsk pianist, kompositör, självständighetsaktivist och politiker. Musikteatern i Poznań har gjort en musikvideo med titeln Paddymania för att berätta mer om denna spännande gestalt för den breda publiken.

Fira tillsammans med Paderewski Polens återvunna självständighet.

Här är hela videon:

Scheduled Evenemang Musik Teater

Chopinafton med polska sånger – Marzena Frankowska

I år är det 210 år sedan Frédéric Chopin (1810-1849) föddes. Vi uppmärksammar jubileet för en av världens mest älskade och berömda kompositörer och pianister med denna konsert.
12 12.2020 Evenemang, Musik

Eva Mattsson liveföreläsning om Katarina Jagellonica och

Håll utkik på vår webbsida och våra sociala medier samt FB-sidan "Jagiellonian Heritage as a platform for dialogue between Poland and Finland" för det exakta klockslaget då livestreamingen av föreläsningen börjar.
10 12.2020 Evenemang, Historia

Peter Jansson föreläser om Krzysztof Kieślowski och

Peter Jansson - författare, psykoanalytiker och filosof - föreläser om den polske filmskaparen Krzysztof Kieślowski och hans berömda filmserie Dekalogen från 1989. Peter Jansson håller för närvarande på att skriva ett större verk om Kieślowski.
10 12.2020 Evenemang, Film