5.01.2021 Aktuellt

New Books from Poland 2020

I år väljer Polska bokinstitutet (Instytut Książki) att presentera sitt urval av förra årets mest intressanta och inspirerande böcker av polska författare i ett storslaget filmiskt format. Se för er själva.

Deras katalog, „New Books from Poland”, som kommer ut varje år och som riktar sig till förläggare och översättare i hela världen är tillgänglig digitalt här, i det traditionsenliga formatet på Polska bokinstitutets webbsida.

Mer information: www.booksfrompoland.pl

Scheduled Aktuellt

Häxkarlens fenomen i inläggserien #tisdagarmedHäxkarlen 🗓

Geralt av Rivia, Prinsessan Cirilla, Yennefer av Vengerberg och såklart den oförglömliga Riddarsporre. Nyligen blev de namnen mycket populära i hela världen i samband med Netflixs TV-serie "The Witcher" som baseras på den fantastiska Sagan om Häxkarlen av den polska författaren Andrzej Sapkowski.
08 01.2021 Aktuellt, Polsk konst

Årets hedersjubilarer 2021! 🗓

Stanisław Lem, Cyprian Kamil Norwid, Krzysztof Kamil Baczyński och Tadeusz Różewicz har utnämnts till årets litterära hedersjubilarer i Polen. Även kardinal Stefan Wyszyński kommer att firas under 2021 enligt den polska sejmens beslut från den 27 november. 2021 har också utropats till 3 maj-konstitutionens år.
07 01.2021 Aktuellt

God jul och gott nytt år 2021

Kära vänner, mitt i den för alla svåra och påfrestande tiden vill vi önska er mycket värme och närhet och att snart kunna återgå till det normala, att kunna ta det lugnt. Vi hoppas att ni får en glad och kärleksfull julafton och jul och även hela det kommande året!
23 12.2020 Aktuellt